Tip rada: Rad u časopisu
Naslov: Stanje i pravci razvoja proizvodnje i tehnologije kakao
proizvoda, proizvoda sličnih čokoladi, krem i bombonskih proizvoda
- Autori:
Goldoni, Luka (13763)
Karlović, Damir (20305)
Ćurić, Duška (20634)
Časopis: Prehrambena industrija i biotehnologija
Godina: 1990
Stranice: od 237 do 253
Jezik: hrvatski
Tip rada: Rad u časopisu
Naslov: Stanje i pravci razvoja industrije šećera
- Autori:
Ćurić, Duška (20634)
Goldoni, Luka (13763)
Karlović, Damir (20305)
Časopis: Prehrambena industrija i biotehnologija
Godina: 1990
Stranice: od 220 do 236
Jezik: hrvatski
Tip rada: Rad u zborniku
Naslov: Kinetički modeli u tehnologiji ekstruzije
- Autori:
Horvat, Dražen (110072)
Topić, M.
Bobić, Zoran (84992)
- Urednici
- Benčić, Zvonko
Naslov zbornika: Zbornik radova modeli neizotermnih procesa,Hrvatskog društva za sustave
Jezik: hrvatski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1993
ISBN/ISSN: 953-6065-02-9
Stranice: od 56 do 62
Skup: 2. kolokvij-Modeli neizotermnih procesa
Održan: od 11.12.92 do 11.12.92
Sažetak: Na osnovu prikazanih kinetičkih modela može se zaključiti
da nepostoji samo jedan univerzalni kinetički model pomoću kojegmožemo
opisati sve interakcije unutar jednog ekstruzijskogprocesa.
Razlog tome je:
-razlika u fizikalno-kemijskom sastyavu pojedinih sirovina joje sudjeluju u
procesu ekstruzije (npr. granulometrijski sastav,viskoznost, itd.);
-opći uvjeti pod kojima se sam proces ekstruzije odvija;
-tip ekstrudera koji se koristi pri ekstruziji;
-geometrijska konfiguracija pužnice ekstrudera itd.
Unatoč svemu tome, kinetički modeli koji su prikazana, mogu
seupotrebljavati pojedinačno, za svaki pojedini slučaj ili umeđusobnoj
kombinaciji, za objašnjenje traženog kinetičkog odnosau toku ekstruzije.
Naime,radi izrade mogućeg kinetičkog modela za pojedini procesekstruzije,
nastoji se takav model pojednostaviti na navećimoguću mjeru, koristeći se
određenim kinetičkim konstantama ipredpostavljajući da su odnosi procesnih
parametara linearnoovisni.
Pri tome se na jednostavan i zadovoljavajući način mogu prikazatiosnovne
interakcije unutar pojedinih procesnih parametara i to uobliku poznatih
kinetičkih jednadžbi, odnosno modela, a koji sumogući u toku procesa
ekstruzije.
Isto tako, treba napomenuti, da je jednako tako važno teorijskiznati ili
eksperimentalno utvrditi utjecaj i međusobnu ovisnostmeđu pojedinim
reakcijskim parametrima koji sudjeluju u tokuprocesa ekstruzije,kako bi
konačni kinetički model imaozadovoljavajući oblik.
Ključne riječi: ekstruzija, kinetički model, fizikalno-kemijski parametri
Tip rada: Rad u zborniku
Naslov: Modeli energetske bilance za ekstruder
- Autori:
Šeruga, Bernarda (74004)
Krišković, Dubravka (23551)
- Urednici
- Benčić, Zvonko
Naslov zbornika: Zbornik radova modeli neizotermnih procesa, Hrvatskog društva za sustave
Jezik: hrvatski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1994
ISBN/ISSN: 953-6065-02-9
Stranice: od 115 do 122
Skup: 2. kolokvij-Modeli neizotermnih procesa
Održan: od 11.12.94 do 11.12.94
Sažetak: Postavljena su dva modela energetske bilance za
procesekstruzije.Prvi model postavljen je za pojedina područja uekstruderu,
za područje punjenja,mješanja i taljenja, te
područjeistiskivanja.Temperaturni i tlačni profil vrijedi za ne-Nevtonski,
neizotremni model viskoziteta,stacionarno stanje i laminarnostrujanje
viskozne taline.Ovaj model energetske bilancepostavljen je preko porasta
temperature materijala kao osnovneveličine stanja.
Drugi postavljeni model energetske bilance, načinjen je prekoprocesnih
veličina (temeperatura i tlak), toplinskih svojstavamaterijala (specifični
toplinski kapacitet i toplina taljenja),te toplinskih gubitaka, promatrano
na ulazu i izlazu izekstrudera.
Ključne riječi: ekstruzija, model, energija,ekstruder
Tip rada: Rad u zborniku
Naslov: Model prijenosa topline tijekom smrzavanja i odmrzavanja
surimija
- Autori:
Futač, Dragutin (64736)
- Urednici
- Benčić, Zvonko
Naslov zbornika: Zbornik radova modeli neizitermnih procesa,Hrvatsjog društva za sustave
Jezik: hrvatski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1994
ISBN/ISSN: 953-6065-02-9
Stranice: od 92 do 98
Skup: 2. kolokvij-Modeli neizotermnih procesa
Održan: od 11.12.94 do 11.12.94
Sažetak: Kod jednog dijela prehrambenih proizvoda, bez obzira da li
seradi o poluproizvodu ili finom proizvodu trajnost se može očuvatijedino
sniženjem temperature, tj. hlađenjem ilismrzavanjem.Surimi je
iskošeno,usitnjeno i isprano riblje mesokojem se dodaju aditivi. To je
poluproizvod koji služi za izraduraznih proizvoda tipa "Fishburger", anloga
rakova i ostalihsličnih proizvoda. Surimi i proizvodi iz surimija također
seskladište smrzavanjem. Dan je kratak pregled tehnolođkog
postupkadobivanja surimija, te je ispitivana dinamika prijenosa
toplineprilikom smrzavanja i odmrzavanja surimija. Ispitivanja supovedena
na surimiju izrađenom iz bijele i plave ribe, koje seznatno razlikuju po
sastavu. Izvršena su mjerenja temperature uuzorku valjkastog oblika tijekom
smrzavanja surimija imerzijom iodmrzavanja u zračnom tunelu kod različitih
brzina strujanjazraka.Predložen je model dinamike prijenosa topline
tijekomsmrzavanja i odmrzavanja surimija,a u nastavku istraživanjapredviđa
se razvoj kompjuterskog modela za procjenu termofizičkihparametara.
Ključne riječi: prijelaz topline,model, smrzavanje, odmrzavanje, surimi
Tip rada: Rad u zborniku
Naslov: Utjecaj različitih geometriskih činbenika na fluidizirani
sloj
- Autori:
Bobić, Zoran (84992)
Topić, M.
Horvat, Dražen (110072)
Đaković, Zorislav (82025)
Naslov zbornika: 6th Mediterranean Congress on Chemical Engineering, Expoquimia 93
Jezik: engleski
Mjesto: Barcelona, Španija
Godina: 1993
Stranice: od 121 do 122
Skup: 6th Mediterrenean Congress on Chemical Engienering
Održan: od 18.10.93 do 20.10.93
Ključne riječi: fluidizirani sloj, kolona, visina sloja, raspodjelna rešetka, tlak, brzina
Tip rada: Rad u zborniku
Naslov: Statička mješalica u prehrambenoj industriji
- Autori:
Bauman, Ingrid (130254)
Naslov zbornika: 6th Mediterranean Congress on Chemical Engineering, Expoquimia 93
Jezik: engleski
Mjesto: Barcelona, Španija
Godina: 1993
Stranice: od 123 do 124
Skup: 6th Mediterrenean Congress on Chemical Engienering
Održan: od 18.10.93 do 20.10.93
Ključne riječi: mješanje krutine krutinom, statičko mješanje
Tip rada: Rad u zborniku
Naslov: Bioplin kao zamjenska energija u proizvodnji hrane
- Autori:
Krišković, Dubravka (23551)
Šeruga, Bernarda (74004)
Naslov zbornika: Ekološko i energetsko gospodarenje otpadom
Jezik: hrvatski
Mjesto: Stubičke Toplice, Hrvatska
Godina: 1993
Stranice: od 102 do 104
Skup: Ekološko i energetsko gospodarenje otpadom
Održan: od 23.06.93 do 25.06.93
Tip rada: Rad u zborniku
Naslov: Alternativni izvori energije kao čimbenici zaštite
čojvekove okoline
- Autori:
Šeruga, Bernarda (74004)
Naslov zbornika: II. zbornik ekoloških radova
Jezik: hrvatski
Mjesto: Osijek
Godina: 1994
Stranice: od 45 do 61
Tip rada: Rad u zborniku
Naslov: Mlijeko u ekstruziji
- Autori:
Ćurić, Duška (20634)
Karlović, Damir (20305)
Goldoni, Luka (13763)
Naslov zbornika: XXX. simpozij za mljekarsku industriju
Jezik: hrvatski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1992
Skup: XXX. simpozij za mljekarsku industriju
Održan: od 08.12.92 do 09.12.92
Tip rada: Rad u zborniku
Naslov: Proizvodnja kazeinata ekstruzijom
- Autori:
Goldoni, Luka (13763)
Karlović, Damir (20305)
Ćurić, Duška (20634)
Naslov zbornika: XXX. simpozij za mljekarsku industriju
Jezik: hrvatski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1992
Skup: XXX. simpozij za mljekarsku industriju
Održan: od 08.12.92 do 09.12.92
Tip rada: Rad u zborniku
Naslov: Fizičko-kemijske karakteristike liofiliziranih napitaka
sirutke i soka rajčice
- Autori:
Hegedušić, Vesna
Vranić, Jasmina
Maloku, Tahir
Bobić, Zoran (84992)
Naslov zbornika: XXXI. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka
Jezik: hrvatski
Mjesto: Opatija
Godina: 1994
Stranice: od 23
Skup: XXXI. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka
Održan: od 16.02.94 do 18.02.94
Ključne riječi: sirutka, liofilizacija, fizikalna svojstva
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Matematički modeli za ekstruziju biopolimera
- Autori:
Horvat, Dražen (110072)
Topić, M.
Bobić, Zoran (84992)
Ćurić, Duška (20634)
Naslov zbornika: SIXTH EUROPEAN CONGRESS ON BIOTECHNOLOGY
Jezik: engleski
Mjesto: Firenca, Italija
Godina: 1993
Stranice: od 32 do 0
Održan: od 13.06.93 do 17.06.93
Ključne riječi: ekstruzija, matematički model, kinetički model, biopolimeri
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Višefunkcionalno eksperimentalno kreiranje optimalne
enzimske konverzije škroba
- Autori:
Popadić, Mirna (50595)
Karlović, Damir (20305)
Ćurić, Duška (20634)
Topić, M.
Horvat, Dražen (110072)
Naslov zbornika: SIXTH EUROPEAN CONGRESS ON BIOTECHNOLOGY
Jezik: engleski
Mjesto: Firenca, Italija
Godina: 1993
Stranice: od 47 do 0
Skup: Sixth European Congress on Biotechnology
Održan: od 13.06.93 do 17.06.93
Ključne riječi: škrob, želatinizacija, enzimska likvefakcija, višefaktorski plan
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Enzimska konverzija kukuruznog škroba u maltodekstrine
- Autori:
Ćurić, Duška (20634)
Karlović, Damir (20305)
Goldoni, Luka (13763)
Horvat, Dražen (110072)
Naslov zbornika: SIXTH EUROPEAN CONGRESS ON BIOTECHNOLOGY
Jezik: engleski
Mjesto: Firenca, Italija
Godina: 1993
Stranice: od 98 do 0
Skup: Sixth European Congress on Biotechnology
Održan: od 13.06.93 do 17.06.93
Sažetak:
Ključne riječi: dvopužni ekstruder, enzimska konverzija, kukuruzni škrob, maltodekstrini
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Matematički model stacionarnog režima rada višestepene
isparivačke stanice
- Autori:
Ćurić, Duška (20634)
Karlović, Damir (20305)
Naslov zbornika: Zbornik radova I
Jezik: hrvatski
Mjesto: Opatija
Godina: 1990
Stranice: od 497 do 506
Skup: Energija i zaštita čovjekove okoline
Održan: od 18.04.90 do 21.04.90
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Some Aspects of Starches Extrusion Modelling
- Autori:
Ćurić, Duška (20634)
Karlović, Damir (20305)
Popadić, Mirna (50595)
Tripalo, Branko (50483)
Jezik: engleski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1991
Skup: International Symposium of Food Extrusion Technology
Održan: od 04.02.91 do 05.02.91
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Application of HTST Exstrusion in Preparation of Starches
- Autori:
Ćurić, Duška (20634)
Karlović, Damir (20305)
Goldoni, Luka (13763)
Jezik: engleski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1991
Skup: International Symposium of Food Extrusion Technology
Održan: od 04.02.91 do 05.02.91
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Optimiranje procesa enzimske hidrolize škroba pomoću Box
i Wilsonovog plana
- Autori:
Ćurić, Duška (20634)
Ježek, Damir
Karlović, Damir (20305)
Roki, Rajko (41446)
Naslov zbornika: Od uzorka do podatka informacije
Jezik: hrvatski
Mjesto: Opatija
Godina: 1993
Skup: Od uzorka do podatka informacije
Održan: od 21.10.93 do 23.10.93
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Teorijske osnove slojne i naplavne filtracije
- Autori:
Tripalo, Branko (50483)
- Urednici
- Štefanić, Karlo
Naslov zbornika: Program rada i zbornik sažetaka II. skupa hrvatskih pivovara i sladara
Jezik: hrvatski
Mjesto: Ludbreg, Hrvatska
Godina: 1994
Stranice: od 11 do 11
Skup: Skup hrvatskih pivovara i sladara
Održan: od 18.05.94 do 20.05.94
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Multifactorial Experimental Design in Optimization of
Starch Enzymatic Conversion
- Autori:
Roki, Rajko (41446)
Karlović, Damir (20305)
Ćurić, Duška (20634)
Tripalo, Branko (50483)
Ježek, Damir
Naslov zbornika: Abstract Books
Jezik: engleski
Mjesto: Firenca, Italija
Godina: 1993
Stranice: od 47
Skup: Sixth European Congress on Biotechnology
Održan: od 13.06.93 do 17.06.93
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Enzymatic Conversion of Celulose Fibres in Twin-screw
Extruder
- Autori:
Ćurić, Duška (20634)
Ježek, Damir
Karlović, Damir (20305)
Tripalo, Branko (50483)
Naslov zbornika: Abstract Books
Jezik: engleski
Mjesto: Schlosse-seggau, Austria
Godina: 1994
Stranice: od 82
Skup: Phsiology, Kinetics, Prosuction and Use of Biopolymers
Održan: od 13.05.94 do 15.05.94
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Dietary Fibre of Sugar Beet Pulp
- Autori:
Ćurić, Duška (20634)
Ježek, Damir
Karlović, Damir (20305)
Tripalo, Branko (50483)
Naslov zbornika: Abstract Books
Jezik: engleski
Mjesto: Nice, Francuska
Godina: 1995
Stranice: od 69
Skup: European Congress on Biotechnology
Održan: od 19.02.95 do 23.02.95
Ključne riječi: rezanci šećerne repe, dijetna vlakna, ekstruzija
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Self-consistent Field Low Rank Perturbation Method
- Autori:
Horvat, Dražen (110072)
Živković P., Tomislav
- Urednici
- Živković P., Tomislav
Naslov zbornika: Zbornik sažetaka Math/Chem/Comp
Jezik: engleski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1994
Skup: International Course & Conference on the Interfaces Among Maht/Chem/Comp
Održan: od 26.06.94 do 01.07.94
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Modelling One-dimensional Heat Conduction in Food
Freezing Process
- Autori:
Đaković, Zorislav (82025)
Tripalo, Branko (50483)
Bobić, Zoran (84992)
Ježek, Damir
- Urednici
- Živković P., Tomislav
Naslov zbornika: Math/Chem/Comp '94.
Jezik: engleski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1994
Skup: International Course & Conference on the Interfaces Among Maht/Chem/Comp
Održan: od 26.06.94 do 01.07.94
Ključne riječi: prijelaz topline, hrana, provođenje topline, procesi zamrzavanja
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Determination of Thermophysical Parametres of Food in
Food Freezing Process
- Autori:
Đaković, Zorislav (82025)
Tripalo, Branko (50483)
Bobić, Zoran (84992)
Ježek, Damir
- Urednici
- Graovac, Ante
Naslov zbornika: Math/Chem/Comp '93.
Jezik: engleski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1993
Skup: International Course & Conference on the Interfaces Among Maht/Chem/Comp
Održan: od 21.06.93 do 25.06.93
Ključne riječi: hrana, toplinsk-fizički parametri, procesi zamrzavanja
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Drying of Alfalfa in Fluidized Bed
- Autori:
Tripalo, Branko (50483)
Đaković, Zorislav (82025)
Bobić, Zoran (84992)
Horvat, Dražen (110072)
Ježek, Damir
Naslov zbornika: Abstract Book
Jezik: engleski
Mjesto: Nice, Francuska
Godina: 1995
Stranice: od 80
Skup: European Congress on Biotechnology
Održan: od 19.02.95 do 23.02.95
Ključne riječi: suŠenje, lucerna, fluidizacijski sloj
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Experimental Determination on Filter Medium Resistance in
Pressure Filter
- Autori:
Ježek, Damir
Ćurić, Duška (20634)
Tripalo, Branko (50483)
Karlović, Damir (20305)
Naslov zbornika: Abstract Book
Jezik: engleski
Mjesto: Nice, Francuska
Godina: 1995
Stranice: od 79
Skup: European Congress on Biotechnology
Održan: od 19.02.95 do 23.02.95
Ključne riječi: tlačni filter, pomoćna filterska sredstva, otpori
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Utjecaj oblika kolone na fluidizirani sloj
- Autori:
Bobić, Zoran (84992)
Tripalo, Branko (50483)
Ježek, Damir
Naslov zbornika: Synopsis-Abstract
Jezik: hrvatski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1993
Stranice: od 234
Skup: Skup hrvatskih kemičara
Održan: od 10.02.93 do 11.02.93
Ključne riječi: fluidizirani sloj, oblik kolone
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Dobivanje topivih vlakana iz rezanaca šećerne repe
- Autori:
Karlović, Damir (20305)
Ježek, Damir
Ćurić, Duška (20634)
Tripalo, Branko (50483)
Radeljak, Andrea
Naslov zbornika: Zbornik sažetaka
Jezik: engleski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1994
Stranice: od 9
Skup: Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
Održan: od 15.06.94 do 17.06.94
Ključne riječi: topiva vlakna, rezanci šećerne repe, enzimi, ekstruzija
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Some Aspects of Spouted Beds of Grains
- Autori:
Bobić, Zoran (84992)
Tripalo, Branko (50483)
Ježek, Damir
Đaković, Zorislav (82025)
Naslov zbornika: Zbornik sažetaka
Jezik: engleski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1994
Stranice: od 15
Skup: Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
Održan: od 15.06.94 do 17.06.94
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Design of Spouted Bed Dryer
- Autori:
Ježek, Damir
Tripalo, Branko (50483)
Đaković, Zorislav (82025)
Bobić, Zoran (84992)
Naslov zbornika: Zbornik sažetaka
Jezik: engleski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1994
Stranice: od 14
Skup: Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
Održan: od 15.06.94 do 17.06.94
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Dinamika prijelaza topline tijekom smrzavanja i
odmrzavanja surimija srdele
- Autori:
Futač, Dragutin (64736)
Kovačević, Dragan
Naslov zbornika: Zbornik sažetaka
Jezik: hrvatski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1994
Stranice: od 11
Skup: Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
Održan: od 15.06.94 do 17.06.94
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Toplinsko opterećenje hladnjače za smrznute prehrambene
proizvode
- Autori:
Krišković, Dubravka (23551)
Šeruga, Bernarda (74004)
Naslov zbornika: Zbornik sažetaka
Jezik: hrvatski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1994
Stranice: od 10
Skup: Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
Održan: od 15.06.94 do 17.06.94
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Regulation of Air Temperature in Fluidized Bed Dryer
- Autori:
Futač, Dragutin (64736)
Kurtanjek, Želimir
Bauman, Ingrid (130254)
Naslov zbornika: Abstract Book
Jezik: engleski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1991
Skup: Simposium of Drying in Food Industry
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Mixing in the Food Industry
- Autori:
Bauman, Ingrid (130254)
Naslov zbornika: Work Synopsis
Jezik: engleski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1993
Skup: Skup hrvatskih kemičara
Održan: od 10.02.93 do 11.02.93
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Miješanje praškastih materijala statičkim miješalima
- Autori:
Bauman, Ingrid (130254)
Naslov zbornika: Zbornik sažetaka
Jezik: hrvatski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1994
Skup: Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
Održan: od 15.06.94 do 17.06.94
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Nutritional Value of Ready-to-eat Meals Heated with
Microwaves
- Autori:
Bauman, Ingrid (130254)
Naslov zbornika: Abstract Book
Jezik: engleski
Mjesto: Beč, Austria
Godina: 1995
Stranice: od 30
Skup: 7th European Nutrition Conference
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Određivanje masenog udjela kave u proizvodima od kave i
surogata kave
- Autori:
Goldoni, Luka (13763)
Ritz, Milena
Filajdić, Mirko
Naslov zbornika: Zbornik sažetaka
Jezik: hrvatski
Mjesto: Zagreb
Godina: 1994
Stranice: od 117
Skup: Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
Održan: od 15.06.94 do 17.06.94
Tip rada: Sažetak u zborniku
Naslov: Razlika u masi vreća sirove kave utvrđene vaganjem prije
i nakon kamionskog transporta