Naslov: Fundamentals of Nonlinear Systems
Naslov: Mathematical Modeling and Optimization in Food
Engineering
Naslov: Optimal Nonsingular Control of Fed-Batch Fermentation
Naslov: An Investigation of Surface Phenomena Associated With
Oscillatory Oxidation of CO on Pt
Naslov: Mathematical Model and Estimation of Kinetic Parameters
for Production of Lactic Acid by Lactobacillus delbruckii
Naslov: Modelling and Control by Artificial Neural Networks
Naslov: Matematičko modeliranje i upravljanje u biotehnologiji
Naslov: The Application of Linear Programming to the Low Fat and
Low Cholesterol Loaf-type Meat Products
Naslov: Modeling and Control of Baker's Yeast Fermentation by Use
of Artificial Neural Networks
Naslov: State Estimation of Penicillin Production by ANN Model
Naslov: Dinamičke karakteristike oksidacije CO na Pt
Naslov: Određivanje termofizičkih parametara surimija
diferencijalnom termičkom analizom ( DTA )
Naslov: Modelling and Control of Baker's Yeast Fermentation by
Artificial Neural Networks
Naslov: Određivanje entalpije smrznute hrane diferencijalnom
termičkom analizom
Naslov: Statička mješala u prehrambenoj industriji
Naslov: Usporedba stupnja izmješanosti realnih i modelnih sistema
u laboratorijskoj V-mješalici
Naslov: Static Mixing In the Food Industry
Naslov: Optimiranje humaniziranog mlijeka sa dodatkom proteina
sirutke
Fakultet: Prehrambeno biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Datum obrane: 02.06.91
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 78
Sažetak: U radu se na osnovu matematičkog modela linearnog
programiranjaoptmira sastav adaptiranog mlijeka za dojenčad uz
dodatakproteina sirutke. Slatka sirutka je ugušćena na 1/15
volumenaultrafitracijom nd DDS modulu 20-1,8 LAB, tvrtke De
DanskeSukkerfabrikker, s membrana tipa GR 60 PP ukupne površine od0,936 m2.
Ulazni tlak bio je 6,5 bar, a izlazni 2,0 bar.Postignuta je količina
proteina od 7%, laktoze 4%, masti 0,7% ipepela 0,7 %. Usporedba recepture
optimirane pomoćuultrafiltracijom ugušćene sirutke i recepture
dobiveneoptimiranjem u kojoj je kao izvor sirutkinih proteina
korištenasirutka u prahu deminilarizirana ionskom izmjenom
ilielektrodijalizom, pokazuje da je receptura s ultrafitriranomsirutkom 30%
odnosno 45 % jeftinija.
Ključne riječi: adaptirano mlijeko, sirutka, ultrafiltracija, linearno programiranje
Naslov: Optimiranje humaniziranog mlijeka sa dodatkom proteina
sirutke
Fakultet: Prehrambeno biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: ADLER NEVENKA
Broj stranica: 0
Autor: Hanser Mr. sc. Damir
Rad: Magisterij
Ministarstvo znanosti i tehnologije |
Engleski jezik |
Svibor početna stranica |
Abecedni popis |
Složeno po šifri projekta |
Složeno po ustanovi projekta |
Pretraživanje | Pomoć |