Naslov: Modeli prerade poljoprivrednih proizvoda. Prerada
žitarica.
Naslov: Proizvodni programi ulaganja. Poglavlje 16. Hrana
Naslov: Ispitivanje mogućnosti proizvodnje jogurta iz mješavine
kravljeg mlijeka i sojinog mlijeka
Naslov: Utvrđivanje kakvoće koncentrirane arome edamskog sira
dobivene na model-sistemu primjenom GC/headspace tehnike
Naslov: Kontrola uspješnosti aromatizacije ekstrudiranih
proizvoda aromom sira ementalera primjenom head space tehnike plinske
kromatografije
Naslov: Stanje, obnova i razvoj prerađivačkih kapaciteta
namirnica životinjskog podrijetla
Naslov: Mogućnost dobivanja svježeg sira uz primjenu sirila i
ješovite starter kulture
Naslov: Optimiranje sastava supstrata za proizvodnju arome
svježeg sira
Naslov: Optimiranje sastava supstrata za dobivanje arome Gouda
sira
Naslov: Praćenje dinamike razvoja diacetila, etanola i ukupne
lako hlapljive arome edamskog sira na modelnom sustavu
Naslov: Utjecaj kakvoće starter-kulture na proces formiranja
intenzivne arome edamskog sira dobivene na modelnom sustavu
Naslov: Postupsk dobivanja intenzivne arome edamskog sira na
model-sistemima
Naslov: Postupak dobivanja intenzivne arome edamskog sira na
model-sistemima
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Autor: HARDI JOVICA
Datum obrane: 23.10.92
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 185
Sažetak: U radu je proučavano optimiranje sastava model-sistema
(podloge-supstrata) koji je poslužio za razvijanje arome edamskog sira.
Cijela podloga nakon fermentacije predstavlja aromu, jestiva je i ima vrlo
intenzivan okus i miris po siru.
Za izradu podloge, koja je poslužila za razvoj arome, korišteni su prirodni
sastojci mlijeka: kazein u prahu, ultrafiltracijom ugušćeno mlijeko, maslac
i voda. Fermentacija je provedena primjenom mješovitog startera, koji se
sastojao iz četiri vrste mikroorganizama tipičnih za proizvodnju edamskog
sira, uz dodatak otopina za stimulaciju rasta mikroorganizama.
Proces razvoja arome na ispitivanim model-sistemima praćen je primjenom
headspace tehnike plinske kromatografije, a razvijanje arome tijekom
procesa uspoređeno je s aromom zrelih edamskih sireva.
Dobivenim rezultatima je utvrđeno da se provedenim postupkom i
namodel-sistemu (podlozi) utvrđenog sastava, može dobiti intenzivna
(koncentrirana) aroma sira, koja svim kvalitativno-kvantitativnim
pokazateljima kvalitete, odgovara aromi edamskog sira, i to uomjeru 1:12.
Ključne riječi: aroma, model-sistem, edamski sir, headspace
Naslov: Stanje, obnova i razvoj prerađivačkih kapaciteta
mljekarske industrije
Naslov: Smjernice obnove i razvoja klaonica i mesnih industrija
Naslov: Koncepcija obnove i razvoja klaonica i mesnih industrija
Slavonije i Baranje
Ustanova: Poljoprivredno industrijski kombinat Đakovo
Godina: 1994
Naslov: Programi prerade mesa
Naslov: Programi prerade mlijeka
Naslov: Utjecaj mikrovalnog tretiranja prilikom pečenja pilećeg
mesa na fizikalna, kemijska i organoleptička svojstva
Naslov: Primjena InfraAlyzera u određivanju sastava mesnih
proizvoda
Naslov: Neka moguća unapređenja sastava mortadele
Naslov: Pregled klanja svinja i prasadi proizvodno industrijske
klaonice s analizom proizvodnog programa
Naslov: Istraživanje fizikalnih, kemijskih i mikrobioloških
promjena tijekom zrenja i skladištenja domaće kobasice
Naslov: Praćenje fizikalno-kemijskih i organoleptičkih promjena
vrhnja tijekom skladištenja
Naslov: Ispitivanje fizikalno-kemijskih, mikrobioloških i
senzornih svojstava tijekom proizvodnje i skladištenja jogurta
Naslov: Ispitivanje mogućnosti dobivanja koncentrata arome Gouda
sira na modelnim sustavima
Naslov: Praćenje fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom
proizvodnje trajne kobasice
Ministarstvo znanosti i tehnologije |
Engleski jezik |
Svibor početna stranica |
Abecedni popis |
Složeno po šifri projekta |
Složeno po ustanovi projekta |
Pretraživanje | Pomoć |