Strossmayerov trg 4, HR - 10000 ZAGREB
tel.: (01) 459 44 44, faks: (01) 459 44 69
E-mail: ured@znanost.hr
SVIBOR - Prikupljanje podataka o projektima u RH
Šifra projekta: 4-07-064
ISTRAŽIVANJE ORGANOLEPTIČKIH SVOJSTAVA MLIJEČNIH I MESNIH PROIZVODA
Glavni istraživač
: NOVAKOVIĆ, PREDRAG (24394) Suradnici
KORDIĆ, JASNA (120613)
HARDI, JOVICA (111205)
Tip istraživanja: razvojno Trajanje od: 01.01.91. do 31.12.95. Ukupno radova na projektu: 27
Radovi na projektu citirani u Current Contents: 1
Naziv ustanove: Prehrambeno tehnoloski fakultet, Osijek (113) Odjel/Zavod: Katedra za Tehnologiju mlijeka i mliječnih proizvoda Katedra za Tehnologiju mesa i ribe Adresa: Vijenac Ivana Meštrovića 7 Grad: 31000 - Osijek, Hrvatska
Komunikacija
Telefon: 385 (0)31 25-344
Telefon: 385 (0)31 551-615
teleFaks: 385 (0)31 26-721
Telefon: 385 (0)31 31-779
Sažetak: Zaokružiti istraživanja na području ispitivanja aromatskog sastava i ostalih fizikalno-kemijskih i organoleptičkih osobina mliječnih i mesnih proizvoda. Na temelju prijašnjih i ovih istraživanja razraditi postupke za postizanje optimalnog sastava mliječnih i mesnih proizvoda, te poboljšati postojeće i uvesti nove tehnološke procese.
Ciljevi istraživanja: Provesti kvalitativna i kvantitativna
istraživanja svojstava arome i drugih organoleptičkih i
fizikalno-kemijskih karakteristika primjenom suvremenih instrumentalnih
metoda analiza, uz komjutersku obradu rezultata. Na bazi provedenih
istraživanja ispitati mogućnosti poboljšanja svojstava mliječnih i mesnih
proizvoda kroz primjenu novih receptura, te poboljšanja postojećih i
uvođenja novih tehnologija. Ostali podaci o projektu.