Naslov: Traganje za biološkim parametrima pri ocjenjivanju
fizioloških osobina osjetila njuha lovnih pasa
Naslov: Zoologijseke osobitosti lovnih pasa
Naslov: Osjetljivost osjetila njuha lovnih pasa ( goniča ) na krv
poikilotermnih životinja
Naslov: Ovisnost fizioloških karakteristika (osobina) osjetila
njuha pasmine Slovački kopov o biološkim supstratima u određenom staništu
te o drugim unutarnjim i vanjskim faktorima
Naslov: Ovisnost fizioloških karakteristika (osobina) osjetila
njuha pasmine Oštrodlaki jazavčar o biološkim supstratima u određenom
staništu te o drugim unutarnjim i vanjskim faktorima
Naslov: Ovisnost fizioloških karakteristika (osobina) osjetila
njuha pasmina domaćih goniča o biološkim supstratima u određenom staništu
te o drugim unutarnjim i vanjskim faktorima
Naslov: Ovisnost fizioloških karakteristika (osobina) osjetila
njuha pasmine brak jazavčar o biološkim supstratima u određenom staništu te
o drugim unutarnjim i vanjskim faktorima
Naslov: Makrogenetska struktura životinjskog carstva-teorija
evolucije
Naslov: The uodine presence of feodher deer on polyculturol fish
ponds
Naslov: Utjecaj specifičnosti bioloških supstrata na fiziološke
osobine osjetila njuha pasmine domaćih goniča u ograđenom lovištu
"Mačkovac"
Fakultet: Poljoprivredni fakultet Josipa Jurja Strossmayera
Datum obrane: 04.11.93
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 43
Sažetak: Da bi došli do spoznaje o raznolikosti reagiranja osjetila
njuhalovnih pasa na različite supstrate (krv, meso, bilje, miris) nakoje
nailaze u lovištu izvršena su istraživanja koja sudala rezultate korisne za
daljnja teoretska razmatranja ipraktičnu primjenu.
Ključne riječi: Fiziološke osobine, osjetilo njuha, lovni psi, biološki supstrati, trag, krv, biljna meka.
Naslov: Prehrana pasa
Fakultet: Poljoprivredni fakultet Josipa Jurja Strossmayera
Datum obrane: 03.11.93
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 65
Sažetak: Specifikum probave domaćeg psa u svjetlu današnjeg
načinaprehrane u modernim uvjetima diktira poznavanje realnih
potrebaživotinje u odnosu na različite vanjske i unutarnjefakore.Postoje
dva osnovna načina prehrane - tradicionalno iindustrijski pripravljenom
hranom. Nedostaci u ovim načinimaprehrane rezultiraju patološkim i
fiziološki atipičnim stanjima.Niz praktičnih istraživanja kroz eksperimente
ističe kakoodrediti pravilan unos svih elemenata na biokemijskoj razini
uorganizam psa, poštujući realne potrebe životinje, bez obzira dali je
riječ o tradicionalnom ili indusdtrijskom obroku.Izbjegavajući niz mogućih
nepravilnosti u prehranieliminiramo lošu i neadekvatnu prehranu kao uzrok
boleseti, lošegrada i općeg lošeg stanja životinje.
Ključne riječi: Faunivora, tradicionalni obrok, hranjive tvari, animalna i biljna hrana, skotnost, laktacija.
Ministarstvo znanosti i tehnologije |
Engleski jezik |
Svibor početna stranica |
Abecedni popis |
Složeno po šifri projekta |
Složeno po ustanovi projekta |
Pretraživanje | Pomoć |