Naslov: Ambalaža i pakiranje poljoprivrednih i prehrambenih
proizvoda
Naslov: Der Einfluss waessriger Gewuerzextrakte auf die
Aluminiumkorrosion in NaCl-Loesung
Naslov: Physico-chemical charactreistics of dehydrated baby food
during storage
Naslov: Catalytic preparation of diaceton alcohol in controlled
flow conditions
Naslov: Utjecaj modificirane atmosfere na kakvoću naribane mrkve
pakirane u polietilensku foliju
Naslov: Structural Investigation of N-Arylpyrroles as Iron
Corrosion Inhibitors in Hydrochloric Acid
Naslov: Catalytic preparation of mesityl oxide from acetone
Naslov: Promjene reoloških svojstava instant-krema tijekom
skladištenja
Naslov: Praćenje mikrobnih populacija punjenog čajnog peciva
tijekom proizvodnje i skladištenja
Naslov: Produljenje trajnosti svježeg voća primjenm niskih
temperatura pakiranja u modificiranoj atmosferi
Naslov: Utjecaj aflatoksina B1 na fermentativnu aktivnost
pekarskog kvasca Saccharomyces cerevisiae
Naslov: Redox-potential and browning of tomato paste in aluminium
tubes during storage at different temperatures
Naslov: Modelling of respiration rate of vegetables to optimize
biodegradable polymeric films for modified atmosphere packaging
Naslov: Propustljivost za plinove polietilenskih folija niske
gustoće modificiranih škrobom
Naslov: On the redox potential in brewing process. A review
Naslov: Storage time as a factor in determining physico-chemical
parameters of new cheese products
Naslov: Reološke karakteristike novih proizvoda na bazi voćnog
želea kruške
Naslov: Reduction mechanism of
3-hydroxy-4-hydroxyiminomethyl-5-hydroxymethyl-1,2-dimethylpyridinium
iodide in an acidic medium
Naslov: Aspergillus flavus and aflatoxin B1 in flour production
Naslov: Onečišćenje žitarica, brašna i tjestenine
slavonskobaranjskog područja plijesnima vrste Aspergillus flavus i
aflatoksinom B1
Naslov: New approach in food packaging
Naslov: Use of modified atmosphere in food preservation
Naslov: Korozija kositra u voćnim sokovima
Naslov: Utjecaj temperature na koroziju kositra u slanim
otopinama
Naslov: Utjecaj L-askorbinske kiseline na koroziju željeza u
otopinama natrij klorida
Naslov: Physico-chemical and electrochemical characteristics of
lacquered aluninium tubes aimed for food packaging
Naslov: A study of the inhibiting action of thioglycollic acid on
the corrosion of lacquered aluminium in acid solution
Naslov: Electroconductivity and viscosity measurement of some
honey types
Naslov: Determination of physico-chemical properties of yogurt
enriched with sucrose, honey and artificial sweeteners
Naslov: Influence of storage temperature on fresh cheese quality
Naslov: The inhibition effect of ascorbic and folic acids on tin
corrosion in sodium chloride
Naslov: Utjecaj limunske kiseline i uvjeta skladištenja na
posmeđivanje gljiva
Naslov: Promjene boje i oksidacijsko-redukcijskih svojstava
špinata tijekom proizvodnje smrznutog pirea
Naslov: Color and Peroxidase Activity of Spinach Stored in
Various Plastic Packages
Naslov: Utjecaj zakonskih propisa na proizvodnju i razvoj
prehrambene industrije
Naslov: Corrosion behaviour of tin and iron in fungicide solution
of tetramethyltiuram bisulfide
Naslov: Analiza organskih prevlaka na aluminiju
Naslov: Migracije u sustavu aluminij-koncentrat rajčice
Naslov: Problemi mirisa zaostalih u oplemenjenim ambalažnim
materijalima i načini njihova određivanja
Naslov: Biotehnologija, prehrambena tehnologija i
nutricionizam-sličnosti i razlike
Naslov: Poslijediplomsko obrazovanje
Naslov: The role of cereals in future nutrition
Naslov: Onečišćenje tjesta plijesnima
Naslov: Interakcija aluminijske ambalaže i proizvoda na osnovi
rajčice tijekom dugotrajnog skladištenja
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Autor: MESIĆ ZLATA
Datum obrane: 07.01.94
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 164
Sažetak: Iako su rajčica te proizvodi rajčice bili predmetom
isttraživanjavelikog broja autora vrlo malo podataka postoji o mjerenju
redokspotencijala.
Cilj istraživanja je bio da se utvrde fizikalno-kemijske promjenete njihov
utjecaj na rH vrijednost koncentrata rajčice pakiranogu aluminijske (Al)
tube s različitim nanosom i vrstom laka kao iu nelakiranim Al tubama.
Također je proučavan i utjecajtemperature skladištenja ( 4 C,20 C i 40 C )
na proizvod.
Ambalaža kao i uvjeti čuvanja prehrambenih proizvoda imajuznačajan utjecaj
kako na oksidativne promjene u proizvodu tako ina koroziju metalnog
ambalažnog materijala.
Najveće promjene, tijekom skladištenja, zabilježene su kodaskorbinske
kiseline (AA) i hidroksifurfurala (HMF), odnosno kodspojeva za koje se zna
da posjeduju izvjesna redukcijskasvojstva. Posljedica odvijanja
oksidacijsko-redukcijskihreakcija, tijekom skladištenja, je postizanje
odgovarajuće rHvrijenosti odnosno, što je redukcijska moć prisutnih spojeva
nižato je rH vrijednost viša.
Količina aluminija koja je migrirala, iz Al tube u proizvodznačajno je viša
kod nelakiranih uzoraka u odnosu na lakirane Al-tube. Poroznost
jednostrukog nanosa laka ma tubama općenito jeveća u odnosu na poroznost
dvostrukog nanosa laka. U ovom slučajuveću poroznost pokazali su uzorci sa
standardnim nanosom laka uodnosu na uzorke lakirane ekološkim lakom.
Količina zaostalog otapala, na ambalaži, uglavnom iznosi između0,9 i 1,9
mg/dm2.
Tijekom skladištenja, od 12 mjeseci, lakirana prevlaka naAl-tubama ostala
je kemijski nepromijenjena, što je i potvrđenoIR analizom.
Ključne riječi: Aluminijske tube, Elektrokemijske promjene, Fizikalno kemijske promjene, Koncentrat rajčice, Korozija, Skladištenje.
Naslov: Praćenje stabilnosti narezanog kupusa u pakovanju od
polietilena modificiranog škrobom
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: POSPIŠIL JASNA
Datum obrane: 25.06.95
Broj stranica: 60
Autor: Ciković Katica
Rad: Diplomski rad
Naslov: Praćenje utjecaja relativne vlažnosti i temperature
skladištenja na intenzitet disanja šampinjona
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: POSPIŠIL JASNA
Datum obrane: 25.06.95
Broj stranica: 42
Autor: Vučetić Željka
Rad: Diplomski rad
Naslov: Praćenje promjene mase i boje narezanog kupusa tijekom
čuvanja u biološki razgradljivoj ambalaži
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: POSPIŠIL JASNA
Datum obrane: 27.02.92
Broj stranica: 57
Autor: Bilanović Biljana
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj modificirane atmosfere na promjene senzorskih
svojstava narezanog kupusa pakiranog u biološki razgradljivoj foliji
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: POSPIŠIL JASNA
Datum obrane: 27.10.92
Broj stranica: 38
Autor: Vrbanić Dražen
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj modificirane atmosfere na aktivnost peroksidaze i
boje špinata tijekom skladištenja
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: POSPIŠIL JASNA
Datum obrane: 25.03.95
Broj stranica: 48
Autor: Horvat Dražen
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj načina obrade i uvjeta čuvanja na intenzitet
respiracije i polifenoloksidaznu aktivnost šampinjona
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: POSPIŠIL JASNA
Datum obrane: 25.06.91
Broj stranica: 68
Autor: Grudić Dragica
Rad: Diplomski rad
Naslov: Karakteristike i primjena metalnih ambalažnih materijala
u prehrambenoj industriji
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: GALIĆ KATA
Datum obrane: 03.02.93
Broj stranica: 96
Autor: Jurić dipl.ing. Davorka
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj temperature na permeaciju kisika i dušika kroz
višeslojnu foliju
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: GALIĆ KATA
Datum obrane: 21.07.93
Broj stranica: 81
Autor: Petrović dipl.ing. Dijana
Rad: Diplomski rad
Naslov: Karakteristike i primjena polimernih materijala za
pakiranje hrane
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: GALIĆ KATA
Datum obrane: 05.06.95
Broj stranica: 89
Autor: Vesel dipl.ing. Mojca
Rad: Diplomski rad
Naslov: Analiza organskih prevlaka na bijelom limu
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: GALIĆ KATA
Datum obrane: 17.07.95
Broj stranica: 57
Autor: Marković dipl.ing. Marijana
Rad: Diplomski rad
Naslov: Ekološki propisi i standardi o plastičnoj ambalaži
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: CIKOVIĆ NADA
Datum obrane: 04.10.95
Broj stranica: 88
Autor: Beljo dipl.ing. Josipa
Rad: Diplomski rad
Naslov: Promjene redoks potencijala tijekom zrenja
brzofermentiranih kobasica
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: CIKOVIĆ NADA
Datum obrane: 02.07.92
Broj stranica: 40
Autor: Orehovec dipl.ing. Ljubica
Rad: Diplomski rad
Naslov: Praćenje razgradnje nitrita tijekom zrenja i skladištenja
brzofermentiranih kobasica
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: CIKOVIĆ NADA
Datum obrane: 02.07.92
Broj stranica: 45
Autor: Vekić dipl.ing. Anita
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj ambalaže na održivost pekarskih proizvoda pri
sobnoj temperaturi
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: CIKOVIĆ NADA
Datum obrane: 27.10.92
Broj stranica: 50
Autor: Budiselić dipl.ing. Marija
Rad: Diplomski rad
Naslov: Održivost pekarskih proizvoda u plastičnoj ambalaži pri
tropskim uvjetima skladištenja
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: CIKOVIĆ NADA
Datum obrane: 24.11.92
Broj stranica: 40
Autor: Sever-Koren dipl.ing. Anita
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj hlađenja na održivost pekarskih proizvoda
pakiranih u plastične ambalažne materijale
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: CIKOVIĆ NADA
Datum obrane: 23.12.92
Broj stranica: 43
Autor: Cestarić dipl.ing. Gordana
Rad: Diplomski rad
Naslov: Propisi i standardi o metalnoj ekološkoj ambalaži
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: CIKOVIĆ NADA
Datum obrane: 26.04.95
Broj stranica: 100
Autor: Gregac dipl.ing. Dubravka
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj vrste i koncentracije aditiva na održivost peciva
pakiranog u polimernu ambalažu
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: CIKOVIĆ NADA
Datum obrane: 28.02.95
Broj stranica: 61
Autor: Novak dipl.ing. Robert
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj vrste i koncentracije aditiva na održivost toasta
pakiranog u polimernu ambalažu
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: CIKOVIĆ NADA
Datum obrane: 28.01.95
Broj stranica: 60
Autor: Tomljenović dipl.ing. Kristijan
Rad: Diplomski rad
Naslov: Ispitivanje stupnja kontaminacije tjestenine pljesnima
producentima afla toksina
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: HALT MARIJA
Datum obrane: 02.04.92
Broj stranica: 55
Autor: Pavičević dipl.ing. Milan
Rad: Diplomski rad
Naslov: Istraživanje procesa korozije kositra u voćnim sokovima
naranče i ananasa
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 06.06.91
Broj stranica: 91
Autor: Nikolić dipl.ing. Irena
Rad: Diplomski rad
Naslov: Određivanje viskoznosti rehidratizirane dječje hrane
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 20.06.91
Broj stranica: 55
Autor: Trbojević dipl.ing. Sonja
Rad: Diplomski rad
Naslov: Istraživanje kinetike bubrenja dehidratizirane dječje
hrane
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 02.08.91
Broj stranica: 55
Autor: Lebo dipl.ing. Marija
Rad: Diplomski rad
Naslov: Korozija željeza u soku naranče uz dodatak fungicida
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 02.07.92
Broj stranica: 51
Autor: Kačanić dipl.ing. Đani
Rad: Diplomski rad
Naslov: Ispitivanje metalnih i plastičnih folija
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 07.07.92
Broj stranica: 55
Autor: Beganović dipl.ing. Arabela
Rad: Diplomski rad
Naslov: Određivanje reoloških svojstava krema "Ledenog deserta"
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 02.07.92
Broj stranica: 77
Autor: Žitnjak dipl.ing. Vesna
Rad: Diplomski rad
Naslov: Korozija kositra u soku naranče uz dodatak fungicida
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 02.07.92
Broj stranica: 69
Autor: Sorić dipl.ing. Mirko
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj željeza i kositra na kontaminaciju maracuja
nektara tijekom skladištenja
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 09.07.92
Broj stranica: 43
Autor: Milošević dipl.ing. Slobodan
Rad: Diplomski rad
Naslov: Određivanje reoloških svojstava pudinga
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 03.03.93
Broj stranica: 70
Autor: Škrobot dipl.ing. Božica
Rad: Diplomski rad
Naslov: Reološka svojstva instant pudinga tijekom skladištenja
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 25.02.93
Broj stranica: 72
Autor: Kapusta dipl.ing. Sanja
Rad: Diplomski rad
Naslov: Istraživanja inhibitorskog djelovanja nekih piridinijskih
soli
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 06.07.93
Broj stranica: 80
Autor: Vampovac dipl.ing. Inga
Rad: Diplomski rad
Naslov: Određivanje reoloških svojstava proizvoda "Gustina" i
"Ledenog deserta" tijekom skladištenja
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 07.07.93
Broj stranica: 100
Autor: Belavić dipl.ing. Tanja
Rad: Diplomski rad
Naslov: Korozija željeza u otopinama natrij klorida uz dodatak
askorbinske kiseline
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 28.04.94
Broj stranica: 58
Autor: Zeman dipl.ing. Vlatka
Rad: Diplomski rad
Naslov: Istraživanje djelovanja piridinijskih soli na koroziju
željeza u kiselom mediju
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 27.01.94
Broj stranica: 60
Autor: Prejac dipl.ing. Sandra
Rad: Diplomski rad
Naslov: Reološka svojstva krema tijekom skladištenja
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 26.05.94
Broj stranica: 49
Autor: Balaško dipl.ing. Dunja
Rad: Diplomski rad
Naslov: Korozija željeza u otopini natrij klorida uz dodatak
askorbinske kiseline
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 31.01.95
Broj stranica: 57
Autor: Zoretić dipl.ing. Valentina
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj piridinijskih soli na koroziju željeza u
sulfatnoj kiselini
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 29.03.95
Broj stranica: 50
Autor: Anić Ćurko dipl.ing. Aleksandra
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj piridinijskih soli na koroziju željeza u
kloridnoj kiselini
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 26.04.95
Broj stranica: 56
Autor: Bago dipl.ing. Anita
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj temperature skladištenja na reološka svojstva
"Ledenih krema"
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 03.07.95
Broj stranica: 77
Autor: Oberan dipl.ing. Mariela
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj pektina i askorbinske kiseline na koroziju
kositra
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 12.07.95
Broj stranica: 51
Autor: Bešić dipl.ing. Dinka
Rad: Diplomski rad
Naslov: Reološki parametri krema
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
Datum obrane: 12.07.95
Broj stranica: 85
Autor: Barišić dipl.ing. Mirta
Rad: Diplomski rad
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ministarstvo znanosti i tehnologije |
Engleski jezik |
Svibor početna stranica |
Abecedni popis |
Složeno po šifri projekta |
Složeno po ustanovi projekta |
Pretraživanje | Pomoć |