SVIBOR - Radovi - projekt broj: 4-07-005

MINISTARSTVO ZNANOSTI I TEHNOLOGIJE

Strossmayerov trg 4, HR - 10000 ZAGREB
tel.: (01) 459 44 44, faks: (01) 459 44 69
E-mail: ured@znanost.hr

SVIBOR

SVIBOR - Prikupljanje podataka o projektima u RH


Radovi objavljeni na projektu 4-07-005


Broj radova citiranih u CC: 9
Broj ostalih radova: 77
Ukupno objavljenih radova: 86


  1. Tip rada: Rad u knjizi

    Naslov: Ambalaža i pakiranje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

    Autori:
    Ciković, Nada (6892)
    Andričević, Željko
    Rodin, Ante (18724)
    Izdavač: Globus
    ISBN: 631.115.1(035
    Godina: 1992
    Stranice: od 317 do 331
    Jezik: hrvatski

  2. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Der Einfluss waessriger Gewuerzextrakte auf die Aluminiumkorrosion in NaCl-Loesung

    Autori:
    Berković, Katarina (71486)
    Ciković, Nada (6892)
    Dikanović, Željka
    Časopis: Zeitschrift fuer Lebensmittel-Untersuchung und Forschung
    ISSN: 1991-3026
    Volumen: 193
    Godina: 1991
    Stranice: od 449 do 453
    Broj referenci: 22
    Jezik: njemački

  3. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Physico-chemical charactreistics of dehydrated baby food during storage

    Autori:
    Mesić, Zlata (161034)
    Galić, Kata (58664)
    Gačić, Milica (25823)
    Ciković, Nada (6892)
    Časopis: PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKA I BIOTEHNOLOŠKA REVIJA
    Broj: 3
    ISSN: 0352-9193
    Volumen: 29
    Godina: 1991
    Stranice: od 171 do 175
    Broj referenci: 18
    Jezik: engleski
    Sažetak: Da bi se dobio uvid u intenzitet navedenih promjena, provedena suodređivanja redoks-potencijala te nekih fizičko-kemijskihsvojstava (ukupna kiselost, provodnost, pH, udio vlage iaskorbinske kiseline) dehidratirane dječje hrane na bazi voća,tijekom skladištenja. Uzorci dječje hrane pakirani su u tzv.tripleks filmove, sastavljene odpoliestera-aluminija-polietilena.Skupina od pet kušača provela je organoleptičko ocjenjivanjeproizvoda. Tijekom pohranjivanja od šest mjeseci, najznačajnijepromjene uočene su u udjelu askorbinske kiseline. Najveće smanjenje udjela askorbinske kiseline bilo je u uzorcimadehidratirane dječje hrane na bazi naranče (38,16 %) i šumskogvoća (38,16 %). U prva četri mjeseca uočene su značajnijepromjene rH-vrijednosti i udjela vlage u svim uzorcima. Iako su uproizvodima nastale izvjesne fizičko-kemijske promjene,organoleptičkim ocjenjivanjem je utvrđeno da su se tijekompohranjivanja senzorska svojstva održala i do šest mjeseci.
    Ključne riječi: dječja hrana, redoks potencijal, askorbinska kiselina, tripleks folija

  4. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Catalytic preparation of diaceton alcohol in controlled flow conditions

    Autori:
    Sišul, Nikica (43395)
    Ciković, Nada (6892)
    Jelenčić, Jasenka (41450)
    Časopis: Reactions kinetics and catalysis letters
    Broj: 1
    ISSN: 0133-1736
    Volumen: 45
    Godina: 1991
    Stranice: od 111 do 117
    Broj referenci: 13
    Jezik: engleski

  5. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Utjecaj modificirane atmosfere na kakvoću naribane mrkve pakirane u polietilensku foliju

    Autori:
    Pospišil, Jasna (38355)
    Marjanović, Marija (148324)
    Katalenić, Marijan (137550)
    Časopis: PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKA I BIOTEHNOLOŠKA REVIJA
    Broj: 3
    ISSN: 0352-9193
    Volumen: 29
    Godina: 1991
    Stranice: od 133 do 139
    Broj referenci: 28
    Jezik: hrvatski
    Sažetak: Da bi se očuvala prirodna svojstva mrkve, ispitan je utjecajnačina pripreme i modificirane atmosfere u ambalaži odpolietilenske folije male gustoće, debljine 30 i 70 mikrometara,na njenu održivost tijekom 10 dana čuvanja pri 4 i 20 stupnjevaC. Praćene su promjene ukupne mase, pH-vrijednosti, ukupnih ireducirajućih šećera, nitrata i nitrita te mikrobiološkog sastavai organoleptičkih svojstava mrkve. Utvrđeno je da se trajnost naribane mrkve može povećati do 5 danaako se pakira u polietilensku foliju debljine 7o mikrometara umodificiranoj atmosferi i čuva pri 4 C. Modificirana atmosfera, međutim, pojačava redukciju nitrata unitrite, što skraćuje trajnost naribane mrkve na 2-3 dana. Obrada cijele mrkve 0,5 %-tnom otopinom K2S205 ima dodatninegativni učinak na redukciju nitrata u nitrite, a u kombinacijis velikom početnom koncentracijom CO2 unutar folije i na mirissirovine. Konzerviranjem u modificiranoj atmosferi smanjuje se porastpočetnog broja bakterija.

  6. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Structural Investigation of N-Arylpyrroles as Iron Corrosion Inhibitors in Hydrochloric Acid

    Autori:
    Stupnišek-Lisac, Emica
    Metikoš-Huković, Mirjana
    Lenčić, Dubravka
    Vorkapić-Furač, Jasna (53001)
    Berković, Katarina (71486)
    Časopis: Corrosion NACE
    Broj: 11
    ISSN: 0010-9312
    Volumen: 48
    Godina: 1992
    Stranice: od 924 do 930
    Broj referenci: 16
    Jezik: engleski

  7. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Catalytic preparation of mesityl oxide from acetone

    Autori:
    Sišul, Nikica (43395)
    Ciković, Nada (6892)
    Wolf, Nikola (54274)
    Jelenčić, Jasenka (41450)
    Časopis: Reactions kinetics and catalysis letters
    Broj: 1
    ISSN: 0133-1736
    Volumen: 47
    Godina: 1992
    Stranice: od 65 do 71
    Broj referenci: 8
    Jezik: engleski

  8. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Promjene reoloških svojstava instant-krema tijekom skladištenja

    Autori:
    Berković, Katarina (71486)
    Ciković, Nada (6892)
    Žitnjak, Vesna
    Časopis: PODRAVKA ZNANSTVENO STRUČNI ČASOPIS
    Broj: 1
    ISSN: 0352-1753
    Volumen: 9
    Godina: 1992
    Stranice: od 19 do 26
    Broj referenci: 14
    Jezik: hrvatski

  9. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Praćenje mikrobnih populacija punjenog čajnog peciva tijekom proizvodnje i skladištenja

    Autori:
    Halt, Marija (76414)
    Macura, Marija
    Došen, Vera
    Vojvodić, Dajana
    Časopis: PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKA I BIOTEHNOLOŠKA REVIJA
    Broj: 2
    ISSN: 0353-9193
    Volumen: 30
    Godina: 1992
    Stranice: od 113 do 116
    Broj referenci: 13
    Jezik: hrvatski
    Sažetak: U radu su praćene mikrobne populacije punjenog čajnog pecivatijekom proizvodnje i skladištenja. Ustanovljeno je da sirovine, poluproizvodi i gotovi proizvodinisu bili značajnije onečišćeni mikroorganizmima. U analiziranim uzorcima prevladavale su aerobne mezofilnebakterije (što se moglo i očekivati) za razliku od kvasaca iplijesni kojih je bilo kudikamo manje. Od kvasaca su prevladavale vrste iz rodova Saccharomyces iCandida, a od plijesnivrste iz rodova Cladosporium, Penicillium,Aspergillus, Fusarium i Alternaria. U uzorcima sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda, tijekomproizvodnje punjenog čajnog peciva, nisu ustanovljene bakterijeroda Proteus i bakterije Escherichia coli. U uzorku mlijeka u prahu i zamjesu sirovina za kremu ustanovljenesu sulfitoredukcijske klostridije, a u uzorku punjenog čajnogpeciva nakon hlađenja nađeni su koagulaza pozitivni stafilokoki. U ostalim uzorcima nisu utvrđene navedene bakterije. Skladištenjem punjenog čajnog peciva neznatno se promjenio brojmezofilnih bakterija
    Ključne riječi: punjeno čajno pecivo, mikrobna populacija, prizvodnja čajnog peciva, skladištenje

  10. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Produljenje trajnosti svježeg voća primjenm niskih temperatura pakiranja u modificiranoj atmosferi

    Autori:
    Pospišil, Jasna (38355)
    Časopis: Hrvatski voćarski glasnik
    Broj: 2
    ISSN: 1330-0040
    Volumen: 2
    Godina: 1993
    Stranice: od 25 do 26
    Broj referenci: 6
    Jezik: hrvatski

  11. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Utjecaj aflatoksina B1 na fermentativnu aktivnost pekarskog kvasca Saccharomyces cerevisiae

    Autori:
    Halt, Marija (76414)
    Časopis: Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji
    Broj: 3
    ISSN: 0352-1346
    Volumen: 22
    Godina: 1992
    Stranice: od 407 do 415
    Broj referenci: 24
    Jezik: hrvatski
    Sažetak: U radu je ispitan aflatoksina B1 na fermentativnu aktivnostpekarskog kvasca Saccharomyces cerevisiae SCM. Ustanovljeno je daaflatoksin B1 usporava fermentativnu aktivnost pekarskog kvascaS.cerevisiae u eksperimentalnim uvjetima. To se očituje usmanjivanju intenziteta oslobađanja ugljičnog dioksida i etilnogalkohola pri fermentativnoj aktivnosti kvasca na 25 i 35 C uprisustvu različitih koncentracija aflatoksina B1. Aflatoksin B1pokazuje izvjestan utjecaj i na fermentativnu aktivnost Plivinogaktivnog pekarskog kvasca S.cerevisiae u zamjesu tijesta beznatrijevog klorida. U prisustvu natrijevog klorida, aflatoksin B1ne pokazuje utjecaj na fermentativnu aktivnost ovog kvasca.
    Ključne riječi: aflatoxin, fermentativna aktivnost, pekarski kvasac

  12. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Redox-potential and browning of tomato paste in aluminium tubes during storage at different temperatures

    Autori:
    Mesić, Zlata (161034)
    Galić, Kata (58664)
    Ciković, Nada (6892)
    Časopis: Zeitschrift fuer Lebensmittel-Untersuchung und Forschung
    ISSN: 0044-3026
    Volumen: 197
    Godina: 1993
    Stranice: od 525 do 530
    Broj referenci: 36
    Jezik: engleski

  13. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Modelling of respiration rate of vegetables to optimize biodegradable polymeric films for modified atmosphere packaging

    Autori:
    Pospišil, Jasna (38355)
    Marjanović, Marija (148324)
    Wilder, Ljerka
    Časopis: Lebensmittel Technologie
    Broj: 5
    ISSN: 0256-6575
    Volumen: 27
    Godina: 1994
    Stranice: od 122 do 127
    Broj referenci: 27
    Jezik: engleski

  14. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Propustljivost za plinove polietilenskih folija niske gustoće modificiranih škrobom

    Autori:
    Marjanović, Marija (148324)
    Pospišil, Jasna (38355)
    Ciković, Nada (6892)
    Časopis: Kemija u industriji
    Broj: 10
    ISSN: 0022-9830
    Volumen: 43
    Godina: 1994
    Stranice: od 391 do 398
    Broj referenci: 15
    Jezik: hrvatski
    Sažetak: Ispitivana je propustljivost polietilenskih folija niske gustoće (PENG) s različitim masenim udjelima škroba na O2, CO2 i N2 u funkciji temperature. Njihova propustljivost uspoređena je s onom za foliju od čistog PENG. Za svaku je foliju izmjerena propustljivost na O2, CO2, i N2 pri temperaturama od 7, 12 i 20 oC te je izračunata predeksponencijalna konstanta i energija aktivacije. Polietilenske folije koje posjeduju škrob imaju veću propustljivost za O2, CO2, i N2 od čiste PE folije. Ona je veća za CO2 (za 2 do 3 puta) i raste porastom masenog udjela škroba do 15 % te porastom temperature. Te folije, također imaju i veći omjer propustljivosti za CO2 prema propustljivosti za O2 što ih čini pogodnim za čuvanje svježih proizvoda s velikom brzinom disanja u modificiranoj atmosferi od folije koja sadrži čisti PENG. Ovisnost propustljivosti svih folija za O2 i CO2 o temperaturi slijedi Arrheniusom zakon.
    Ključne riječi: Polietilen niske gustoće, propustljivost, pakiranje, modificirana atmosfera

  15. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: On the redox potential in brewing process. A review

    Autori:
    Galić, Kata (58664)
    Palić, Angelina (34665)
    Ciković, Katica
    Časopis: Monatsschrift fur Brauwissenschaft
    Broj: 4
    ISSN: 0723-1520
    Volumen: 47
    Godina: 1994
    Stranice: od 124 do 128
    Broj referenci: 53
    Jezik: engleski

  16. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Storage time as a factor in determining physico-chemical parameters of new cheese products

    Autori:
    Lalić, Ljerka-Marija (25246)
    Berković, Katarina (71486)
    Časopis: Acta Alimentaria
    Broj: 1
    Volumen: 20
    Godina: 1991
    Stranice: od 19 do 24
    Broj referenci: 7
    Jezik: engleski

  17. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Reološke karakteristike novih proizvoda na bazi voćnog želea kruške

    Autori:
    Lalić, Ljerka-Marija (25246)
    Berković, Katarina (71486)
    Časopis: Prehrambena industrija
    Broj: 1-2
    Volumen: 3
    Godina: 1992
    Stranice: od 19 do 22
    Broj referenci: 6
    Jezik: hrvatski
    Sažetak: Stabilnost polučvrstih sistema pripravljenih umješavanjem različitih masenih udjela maslaca i lecitina u voćni žele kruške određivana je za vrijeme skladištenja, praćenjem reoloških karakteristika uzoraka i njihovim vizuelnim prgledom, da bi se odredila količina tekuće faze na površini uzorka. Istražen je utjecaj temperature skladištenja i vrste ambalažnog materijala (staklo, polietilen). Novo-pripravljeni uzorci ostaju prihvatljivi za konzumiranje bez promjene organoleptičkih svojstava i kvalitete tokom skladištenja. Izdvajanje faza u uzorku nije zamjećeno i nakon dužeg vremena skladištenja.
    Ključne riječi: Voćni žele, reologija, skladištenje, ambalaža

  18. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Reduction mechanism of 3-hydroxy-4-hydroxyiminomethyl-5-hydroxymethyl-1,2-dimethylpyridinium iodide in an acidic medium

    Autori:
    Raspor, Biserka
    Vorkapić-Furač, Jasna (53001)
    Berković, Katarina (71486)
    Časopis: Journal of Electroanalytical Chemistry
    Volumen: 367
    Godina: 1994
    Stranice: od 149 do 155
    Broj referenci: 17
    Jezik: engleski

  19. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Aspergillus flavus and aflatoxin B1 in flour production

    Autori:
    Halt, Marija (76414)
    Časopis: European Journal of Epidemiology
    Volumen: 10
    Godina: 1994
    Stranice: od 555 do 558
    Jezik: engleski

  20. Tip rada: Rad u časopisu

    Naslov: Onečišćenje žitarica, brašna i tjestenine slavonskobaranjskog područja plijesnima vrste Aspergillus flavus i aflatoksinom B1

    Autori:
    Halt, Marija (76414)
    Časopis: PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKA I BIOTEHNOLOŠKA REVIJA
    Broj: 1
    ISSN: 0352-9193
    Volumen: 32
    Godina: 1994
    Stranice: od 21 do 24
    Jezik: hrvatski
    Sažetak: U radu su prikazani rezultati ispitivanja stupnja onečišćenja žitarica, brašna i tjestenine (548 uzoraka) plijesnima vrste Aspergillus flavus, poznatim producentom aflatoksina. Ta je vrsta nađena u 58 (od 465 analiziranih) uzoraka brašna i tjestenine. Prisutnost aflatoksina B1 masenog udjela od 2 do 10 ppb, dokazano je u 62% uzoraka brašna onečišćenih s A.flavus. U samo 2 uzorka tjestenine od 15 onečišćenih plijesnima vrste A.flavus, dokazan je maseni udjel od 2 ppb aflatoksina B1. Plijesan vrste A.flavus pronađen je u 32 ( od 83 analizirana) uzorka kukuruza i ječma. U 27 uzoraka s dokazanom prisutnošću A.flavus utvrđen je i maseni udjel od 5 do 20 ppb aflatoksina B1.
    Ključne riječi: Žitarice, onečišćenje, plijesni aflatoksin

  21. Tip rada: Rad u zborniku

    Naslov: New approach in food packaging

    Autori:
    Ciković, Nada (6892)
    Naslov zbornika: Advances in food process engineering
    Jezik: engleski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1992
    Stranice: od 160 do 166
    Skup: EFAPTEM short intensive course
    Održan: od 08.06.92 do 16.06.92

  22. Tip rada: Rad u zborniku

    Naslov: Use of modified atmosphere in food preservation

    Autori:
    Pospišil, Jasna (38355)
    Naslov zbornika: Advances in food proces engineering
    Jezik: engleski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1992
    Stranice: od 167 do 176
    Skup: EFAPTEM short intensive course
    Održan: od 08.06.92 do 16.06.92

  23. Tip rada: Rad u zborniku

    Naslov: Korozija kositra u voćnim sokovima

    Autori:
    Berković, Katarina (71486)
    Ciković, Nada (6892)
    Galić, Kata (58664)
    Pavić, Mirjana (149426)
    Naslov zbornika: Zbornik radova 10. savjetovanja o zaštiti materijala i industrijskom finišu
    Jezik: hrvatski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1992
    Stranice: od 11 do 14
    Skup: 10. Savjetovanje o zaštiti materijala i industriskom finišu
    Održan: od 18.06.92 do 19.06.92

  24. Tip rada: Rad u zborniku

    Naslov: Utjecaj temperature na koroziju kositra u slanim otopinama

    Autori:
    Galić, Kata (58664)
    Pavić, Mirjana (149426)
    Ciković, Nada (6892)
    Berković, Katarina (71486)
    Naslov zbornika: 10. Savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu
    Jezik: hrvatski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1992
    Stranice: od 33 do 37
    Skup: 10. Savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu
    Održan: od 18.06.92 do 19.06.92

  25. Tip rada: Rad u zborniku

    Naslov: Utjecaj L-askorbinske kiseline na koroziju željeza u otopinama natrij klorida

    Autori:
    Berković, Katarina (71486)
    Ciković, Katica
    Prejac, Sandra (900706)
    Naslov zbornika: 11. Savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu
    Jezik: hrvatski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1994
    Stranice: od 9 do 21
    Skup: 11. Savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu
    Održan: od 23.06.94 do 24.06.94

  26. Tip rada: Rad u zborniku

    Naslov: Physico-chemical and electrochemical characteristics of lacquered aluninium tubes aimed for food packaging

    Autori:
    Mesić, Zlata (161034)
    Galić, Kata (58664)
    Ciković, Katica
    Naslov zbornika: Proceedings of the Symposium on Corrosion Protection by Organic Coatings
    Jezik: engleski
    Mjesto: Cambridge, United Kingdom
    Godina: 1994
    Stranice: od 40 do 50
    Skup: Symposium on Corrosion Protection by Organic Coatings
    Održan: od 12.09.94 do 16.09.94

  27. Tip rada: Rad u zborniku

    Naslov: A study of the inhibiting action of thioglycollic acid on the corrosion of lacquered aluminium in acid solution

    Autori:
    Galić, Kata (58664)
    Scantlebury, David
    Naslov zbornika: Proceedings of the 8th European Symposium on Corrosion Inhibitors (8 SEIC)
    Jezik: engleski
    Mjesto: Ferrara, Italy
    Godina: 1995
    Stranice: od 621 do 632
    Skup: 8th European Symposium on Corrosion Inhibitors (8 SEIC)
    Održan: od 17.09.95 do 22.09.95

  28. Tip rada: Rad u zborniku

    Naslov: Electroconductivity and viscosity measurement of some honey types

    Autori:
    Berković, Katarina (71486)
    Lalić, Ljerka-Marija (25246)
    Naslov zbornika: Proceedings of the 6. European Conference on Food Chemistry
    Jezik: engleski
    Mjesto: Hamburg, Germany
    Godina: 1991
    ISBN/ISSN: 3-86022-004-7
    Stranice: od 540 do 546
    Skup: 6.European Conference on Food Chemistry
    Održan: od 22.09.91 do 26.09.91

  29. Tip rada: Rad u zborniku

    Naslov: Determination of physico-chemical properties of yogurt enriched with sucrose, honey and artificial sweeteners

    Autori:
    Berković, Katarina (71486)
    Lalić, Ljerka-Marija (25246)
    Naslov zbornika: Proceedings of Euro Food Chem VII
    Jezik: engleski
    Mjesto: Valencia, Spain
    Godina: 1993
    Stranice: od 81 do 86
    Skup: Euro Food Chem VII
    Održan: od 20.09.93 do 22.09.93

  30. Tip rada: Rad u zborniku

    Naslov: Influence of storage temperature on fresh cheese quality

    Autori:
    Lalić, Ljerka-Marija (25246)
    Berković, Katarina (71486)
    Naslov zbornika: Proceedings of Euro Food VII
    Jezik: engleski
    Mjesto: Valencia, Spain
    Godina: 1993
    Stranice: od 93 do 97
    Skup: Euro Food Chem VII
    Održan: od 20.09.93 do 22.09.93

  31. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: The inhibition effect of ascorbic and folic acids on tin corrosion in sodium chloride

    Autori:
    Berković, Katarina (71486)
    Ciković, Nada (6892)
    Naslov zbornika: Proceedings of 42 nd ISE Meeting, Montreux
    Jezik: engleski
    Mjesto: Montreux, Švicarska
    Godina: 1991
    Stranice: od 423 do 0
    Skup: 42 nd ISE Meeting
    Održan: od 25.08.91 do 30.08.91

  32. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: Utjecaj limunske kiseline i uvjeta skladištenja na posmeđivanje gljiva

    Autori:
    Pospišil, Jasna (38355)
    Marjanović, Marija (148324)
    Naslov zbornika: International Food Technology Exposition & Conference
    Jezik: engleski
    Mjesto: The Hague, Nizozemska
    Godina: 1992
    Stranice: od 112 do 113
    Skup: International Food Technology Exposition & Conference
    Održan: od 15.11.92 do 18.11.92

  33. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: Promjene boje i oksidacijsko-redukcijskih svojstava špinata tijekom proizvodnje smrznutog pirea

    Autori:
    Vrtovšnik, G
    Pospišil, Jasna (38355)
    Dikanović, Željka
    Naslov zbornika: 2. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Jezik: hrvatski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1994
    Stranice: od 31 do 31
    Skup: 2.Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Održan: od 15.06.94 do 10.06.94

  34. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: Color and Peroxidase Activity of Spinach Stored in Various Plastic Packages

    Autori:
    Pospišil, Jasna (38355)
    Horvat, D
    Naslov zbornika: 9th World Congress of Food Science and Technology
    Jezik: engleski
    Mjesto: Budapest, Hungary
    Godina: 1995
    Stranice: od 137 do 137
    Skup: 9th World Congress of Food Science and Technology
    Održan: od 30.07.95 do 04.08.95

  35. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: Utjecaj zakonskih propisa na proizvodnju i razvoj prehrambene industrije

    Autori:
    Pirjavec, Darinka (96622)
    Gošek, Zoran (116576)
    Naslov zbornika: Prvi znanstveno-stručni skup, Ekološki podobna ambalaža
    Jezik: hrvatski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1994
    Stranice: od 17 do 17
    Skup: Prvi znanstveno-stručni skup, Ekološki podobna ambalaža
    Održan: od 19.05.94 do 20.05.94

  36. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: Corrosion behaviour of tin and iron in fungicide solution of tetramethyltiuram bisulfide

    Autori:
    Berković, Katarina (71486)
    Ciković, Nada (6892)
    Naslov zbornika: 45th ISE Meeting
    Jezik: engleski
    Mjesto: Porto, Portugal
    Godina: 1994
    Stranice: od II-10 do II-10
    Skup: 45th ISE Meeting
    Održan: od 28.08.94 do 02.09.94

  37. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: Analiza organskih prevlaka na aluminiju

    Autori:
    Galić, Kata (58664)
    Ciković, Nada (6892)
    Mesić, Zlata (161034)
    Naslov zbornika: 2.Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Jezik: hrvatski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1994
    Stranice: od 17 do 17
    Skup: 2. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Održan: od 15.06.94 do 17.06.94

  38. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: Migracije u sustavu aluminij-koncentrat rajčice

    Autori:
    Mesić, Zlata (161034)
    Galić, Kata (58664)
    Ciković, Nada (6892)
    Naslov zbornika: 2.Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Jezik: hrvatski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1994
    Stranice: od 32 do 32
    Skup: 2. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Održan: od 15.06.94 do 17.06.94

  39. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: Problemi mirisa zaostalih u oplemenjenim ambalažnim materijalima i načini njihova određivanja

    Autori:
    Pirjavec, Darinka (96622)
    Vranar, A
    Naslov zbornika: 2. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Jezik: hrvatski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1994
    Stranice: od 117 do 117
    Skup: 2.Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Održan: od 15.06.94 do 17.06.94

  40. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: Biotehnologija, prehrambena tehnologija i nutricionizam-sličnosti i razlike

    Autori:
    Lovrić, Tomislav (57356)
    Ciković, Nada (6892)
    Naslov zbornika: 2.Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Jezik: hrvatski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1994
    Stranice: od 174 do 174
    Skup: 2.Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Održan: od 15.06.94 do 17.06.94

  41. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: Poslijediplomsko obrazovanje

    Autori:
    Ciković, Nada (6892)
    Matošić, Srećko (71284)
    Naslov zbornika: 2.Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Jezik: hrvatski
    Mjesto: Zagreb
    Godina: 1994
    Stranice: od 176 do 176
    Skup: 2. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
    Održan: od 15.06.94 do 17.06.94

  42. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: The role of cereals in future nutrition

    Autori:
    Ugarčić-Hardi, Ž.
    Hackenberger, D.
    Halt, Marija (76414)
    Perić, Lj.
    Naslov zbornika: ICC Jubilee Conference
    Jezik: engleski
    Mjesto: Vienna, Austria
    Godina: 1995
    Skup: ICC Jubilee Conference
    Održan: od 21.05.95 do 24.05.95

  43. Tip rada: Sažetak u zborniku

    Naslov: Onečišćenje tjesta plijesnima

    Autori:
    Halt, Marija (76414)
    Jukić, J.
    Naslov zbornika: Ružićkini dani-Sastanak kemičara i tehnologa Slavonije i Baranje
    Jezik: hrvatski
    Mjesto: Osijek
    Godina: 1993
    Skup: Ružićkini dani-Sastanak kemičara i tehnologa Slavonije i Baranje
    Održan: od 23.09.93 do 24.09.93

  44. Tip rada: Doktorska dizertacija

    Naslov: Interakcija aluminijske ambalaže i proizvoda na osnovi rajčice tijekom dugotrajnog skladištenja
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Autor: MESIĆ ZLATA
    Datum obrane: 07.01.94
    Jezik: hrvatski
    Broj stranica: 164
    Sažetak: Iako su rajčica te proizvodi rajčice bili predmetom isttraživanjavelikog broja autora vrlo malo podataka postoji o mjerenju redokspotencijala. Cilj istraživanja je bio da se utvrde fizikalno-kemijske promjenete njihov utjecaj na rH vrijednost koncentrata rajčice pakiranogu aluminijske (Al) tube s različitim nanosom i vrstom laka kao iu nelakiranim Al tubama. Također je proučavan i utjecajtemperature skladištenja ( 4 C,20 C i 40 C ) na proizvod. Ambalaža kao i uvjeti čuvanja prehrambenih proizvoda imajuznačajan utjecaj kako na oksidativne promjene u proizvodu tako ina koroziju metalnog ambalažnog materijala. Najveće promjene, tijekom skladištenja, zabilježene su kodaskorbinske kiseline (AA) i hidroksifurfurala (HMF), odnosno kodspojeva za koje se zna da posjeduju izvjesna redukcijskasvojstva. Posljedica odvijanja oksidacijsko-redukcijskihreakcija, tijekom skladištenja, je postizanje odgovarajuće rHvrijenosti odnosno, što je redukcijska moć prisutnih spojeva nižato je rH vrijednost viša. Količina aluminija koja je migrirala, iz Al tube u proizvodznačajno je viša kod nelakiranih uzoraka u odnosu na lakirane Al-tube. Poroznost jednostrukog nanosa laka ma tubama općenito jeveća u odnosu na poroznost dvostrukog nanosa laka. U ovom slučajuveću poroznost pokazali su uzorci sa standardnim nanosom laka uodnosu na uzorke lakirane ekološkim lakom. Količina zaostalog otapala, na ambalaži, uglavnom iznosi između0,9 i 1,9 mg/dm2. Tijekom skladištenja, od 12 mjeseci, lakirana prevlaka naAl-tubama ostala je kemijski nepromijenjena, što je i potvrđenoIR analizom.
    Ključne riječi: Aluminijske tube, Elektrokemijske promjene, Fizikalno kemijske promjene, Koncentrat rajčice, Korozija, Skladištenje.


  45. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Praćenje stabilnosti narezanog kupusa u pakovanju od polietilena modificiranog škrobom
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: POSPIŠIL JASNA
    Datum obrane: 25.06.95
    Broj stranica: 60
    Autor: Ciković Katica
    Rad: Diplomski rad


  46. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Praćenje utjecaja relativne vlažnosti i temperature skladištenja na intenzitet disanja šampinjona
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: POSPIŠIL JASNA
    Datum obrane: 25.06.95
    Broj stranica: 42
    Autor: Vučetić Željka
    Rad: Diplomski rad


  47. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Praćenje promjene mase i boje narezanog kupusa tijekom čuvanja u biološki razgradljivoj ambalaži
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: POSPIŠIL JASNA
    Datum obrane: 27.02.92
    Broj stranica: 57
    Autor: Bilanović Biljana
    Rad: Diplomski rad


  48. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj modificirane atmosfere na promjene senzorskih svojstava narezanog kupusa pakiranog u biološki razgradljivoj foliji
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: POSPIŠIL JASNA
    Datum obrane: 27.10.92
    Broj stranica: 38
    Autor: Vrbanić Dražen
    Rad: Diplomski rad


  49. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj modificirane atmosfere na aktivnost peroksidaze i boje špinata tijekom skladištenja
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: POSPIŠIL JASNA
    Datum obrane: 25.03.95
    Broj stranica: 48
    Autor: Horvat Dražen
    Rad: Diplomski rad


  50. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj načina obrade i uvjeta čuvanja na intenzitet respiracije i polifenoloksidaznu aktivnost šampinjona
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: POSPIŠIL JASNA
    Datum obrane: 25.06.91
    Broj stranica: 68
    Autor: Grudić Dragica
    Rad: Diplomski rad


  51. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Karakteristike i primjena metalnih ambalažnih materijala u prehrambenoj industriji
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: GALIĆ KATA
    Datum obrane: 03.02.93
    Broj stranica: 96
    Autor: Jurić dipl.ing. Davorka
    Rad: Diplomski rad


  52. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj temperature na permeaciju kisika i dušika kroz višeslojnu foliju
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: GALIĆ KATA
    Datum obrane: 21.07.93
    Broj stranica: 81
    Autor: Petrović dipl.ing. Dijana
    Rad: Diplomski rad


  53. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Karakteristike i primjena polimernih materijala za pakiranje hrane
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: GALIĆ KATA
    Datum obrane: 05.06.95
    Broj stranica: 89
    Autor: Vesel dipl.ing. Mojca
    Rad: Diplomski rad


  54. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Analiza organskih prevlaka na bijelom limu
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: GALIĆ KATA
    Datum obrane: 17.07.95
    Broj stranica: 57
    Autor: Marković dipl.ing. Marijana
    Rad: Diplomski rad


  55. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Ekološki propisi i standardi o plastičnoj ambalaži
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: CIKOVIĆ NADA
    Datum obrane: 04.10.95
    Broj stranica: 88
    Autor: Beljo dipl.ing. Josipa
    Rad: Diplomski rad


  56. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Promjene redoks potencijala tijekom zrenja brzofermentiranih kobasica
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: CIKOVIĆ NADA
    Datum obrane: 02.07.92
    Broj stranica: 40
    Autor: Orehovec dipl.ing. Ljubica
    Rad: Diplomski rad


  57. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Praćenje razgradnje nitrita tijekom zrenja i skladištenja brzofermentiranih kobasica
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: CIKOVIĆ NADA
    Datum obrane: 02.07.92
    Broj stranica: 45
    Autor: Vekić dipl.ing. Anita
    Rad: Diplomski rad


  58. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj ambalaže na održivost pekarskih proizvoda pri sobnoj temperaturi
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: CIKOVIĆ NADA
    Datum obrane: 27.10.92
    Broj stranica: 50
    Autor: Budiselić dipl.ing. Marija
    Rad: Diplomski rad


  59. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Održivost pekarskih proizvoda u plastičnoj ambalaži pri tropskim uvjetima skladištenja
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: CIKOVIĆ NADA
    Datum obrane: 24.11.92
    Broj stranica: 40
    Autor: Sever-Koren dipl.ing. Anita
    Rad: Diplomski rad


  60. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj hlađenja na održivost pekarskih proizvoda pakiranih u plastične ambalažne materijale
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: CIKOVIĆ NADA
    Datum obrane: 23.12.92
    Broj stranica: 43
    Autor: Cestarić dipl.ing. Gordana
    Rad: Diplomski rad


  61. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Propisi i standardi o metalnoj ekološkoj ambalaži
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: CIKOVIĆ NADA
    Datum obrane: 26.04.95
    Broj stranica: 100
    Autor: Gregac dipl.ing. Dubravka
    Rad: Diplomski rad


  62. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj vrste i koncentracije aditiva na održivost peciva pakiranog u polimernu ambalažu
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: CIKOVIĆ NADA
    Datum obrane: 28.02.95
    Broj stranica: 61
    Autor: Novak dipl.ing. Robert
    Rad: Diplomski rad


  63. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj vrste i koncentracije aditiva na održivost toasta pakiranog u polimernu ambalažu
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: CIKOVIĆ NADA
    Datum obrane: 28.01.95
    Broj stranica: 60
    Autor: Tomljenović dipl.ing. Kristijan
    Rad: Diplomski rad


  64. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Ispitivanje stupnja kontaminacije tjestenine pljesnima producentima afla toksina
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: HALT MARIJA
    Datum obrane: 02.04.92
    Broj stranica: 55
    Autor: Pavičević dipl.ing. Milan
    Rad: Diplomski rad


  65. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Istraživanje procesa korozije kositra u voćnim sokovima naranče i ananasa
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 06.06.91
    Broj stranica: 91
    Autor: Nikolić dipl.ing. Irena
    Rad: Diplomski rad


  66. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Određivanje viskoznosti rehidratizirane dječje hrane
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 20.06.91
    Broj stranica: 55
    Autor: Trbojević dipl.ing. Sonja
    Rad: Diplomski rad


  67. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Istraživanje kinetike bubrenja dehidratizirane dječje hrane
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 02.08.91
    Broj stranica: 55
    Autor: Lebo dipl.ing. Marija
    Rad: Diplomski rad


  68. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Korozija željeza u soku naranče uz dodatak fungicida
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 02.07.92
    Broj stranica: 51
    Autor: Kačanić dipl.ing. Đani
    Rad: Diplomski rad


  69. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Ispitivanje metalnih i plastičnih folija
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 07.07.92
    Broj stranica: 55
    Autor: Beganović dipl.ing. Arabela
    Rad: Diplomski rad


  70. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Određivanje reoloških svojstava krema "Ledenog deserta"
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 02.07.92
    Broj stranica: 77
    Autor: Žitnjak dipl.ing. Vesna
    Rad: Diplomski rad


  71. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Korozija kositra u soku naranče uz dodatak fungicida
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 02.07.92
    Broj stranica: 69
    Autor: Sorić dipl.ing. Mirko
    Rad: Diplomski rad


  72. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj željeza i kositra na kontaminaciju maracuja nektara tijekom skladištenja
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 09.07.92
    Broj stranica: 43
    Autor: Milošević dipl.ing. Slobodan
    Rad: Diplomski rad


  73. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Određivanje reoloških svojstava pudinga
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 03.03.93
    Broj stranica: 70
    Autor: Škrobot dipl.ing. Božica
    Rad: Diplomski rad


  74. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Reološka svojstva instant pudinga tijekom skladištenja
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 25.02.93
    Broj stranica: 72
    Autor: Kapusta dipl.ing. Sanja
    Rad: Diplomski rad


  75. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Istraživanja inhibitorskog djelovanja nekih piridinijskih soli
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 06.07.93
    Broj stranica: 80
    Autor: Vampovac dipl.ing. Inga
    Rad: Diplomski rad


  76. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Određivanje reoloških svojstava proizvoda "Gustina" i "Ledenog deserta" tijekom skladištenja
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 07.07.93
    Broj stranica: 100
    Autor: Belavić dipl.ing. Tanja
    Rad: Diplomski rad


  77. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Korozija željeza u otopinama natrij klorida uz dodatak askorbinske kiseline
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 28.04.94
    Broj stranica: 58
    Autor: Zeman dipl.ing. Vlatka
    Rad: Diplomski rad


  78. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Istraživanje djelovanja piridinijskih soli na koroziju željeza u kiselom mediju
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 27.01.94
    Broj stranica: 60
    Autor: Prejac dipl.ing. Sandra
    Rad: Diplomski rad


  79. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Reološka svojstva krema tijekom skladištenja
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 26.05.94
    Broj stranica: 49
    Autor: Balaško dipl.ing. Dunja
    Rad: Diplomski rad


  80. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Korozija željeza u otopini natrij klorida uz dodatak askorbinske kiseline
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 31.01.95
    Broj stranica: 57
    Autor: Zoretić dipl.ing. Valentina
    Rad: Diplomski rad


  81. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj piridinijskih soli na koroziju željeza u sulfatnoj kiselini
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 29.03.95
    Broj stranica: 50
    Autor: Anić Ćurko dipl.ing. Aleksandra
    Rad: Diplomski rad


  82. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj piridinijskih soli na koroziju željeza u kloridnoj kiselini
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 26.04.95
    Broj stranica: 56
    Autor: Bago dipl.ing. Anita
    Rad: Diplomski rad


  83. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj temperature skladištenja na reološka svojstva "Ledenih krema"
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 03.07.95
    Broj stranica: 77
    Autor: Oberan dipl.ing. Mariela
    Rad: Diplomski rad


  84. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Utjecaj pektina i askorbinske kiseline na koroziju kositra
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 12.07.95
    Broj stranica: 51
    Autor: Bešić dipl.ing. Dinka
    Rad: Diplomski rad


  85. Tip rada: Mentorstvo

    Naslov: Reološki parametri krema
    Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
    Mentor: BERKOVIĆ KATARINA
    Datum obrane: 12.07.95
    Broj stranica: 85
    Autor: Barišić dipl.ing. Mirta
    Rad: Diplomski rad



MZT Engleski jezik SVIBOR Abecedni popis Složeno po šifri projekta Složeno po ustanovi projekta Pretraga Pomoć
Ministarstvo znanosti
i tehnologije
Engleski
jezik
Svibor
početna stranica
Abecedni
popis
Složeno po
šifri projekta
Složeno po
ustanovi projekta
Pretraživanje Pomoć

Informacije: svibor@znanost.hr