Naslov: Utjecaj pšenične prekrupe na fizikalno-kemijske i
tehnološke karakteristike sladovine i piva
Naslov: Antimikrobna aktivnost laktobacila i streptokoka
Naslov: Utjecaj kalcij-karbonata na antimikrobnu aktivnost
bakterija mliječne kiseline
Naslov: Odabir soja kvasca Saccharomyces cerevisiae za
industrijsku primjenu
Naslov: Matematičko modeliranje miješanja u horizontalnim
cijevnim bioreaktorima
Naslov: Kvalitetna sirovina i suvremena proizvodnja piva
Naslov: Matematički modeli miješanja u deep jet
bioreaktorima:Analiza
Naslov: Matematički modeli miješanja u deep jet bioreaktorima:
izračunavanje parametara
Naslov: Potrošnja šećera u 2-deoxy-D-glucose rezistentnim
mutantom
Naslov: Tehnoekonomski aspekti primjene pšenice u proizvodnji
piva
Naslov: Kinetika nastajanja mliječne kiseline na različitim
izvorima ugljika
Naslov: Povezanost organizacije biotehnologije u Jugoslaviji s
EFB
Naslov: Problemi smanjenja količine nukleinskih kiselina u
kvascima i dobivanje mononukleotida
Naslov: Optimiranje uzgoja pekarskog kvasca
Naslov: Utjecaj iona bakra i cinka na rast kvasca i specifičnu
brzinu alkoholne fermentacije
Naslov: Inhibicija rasta Acetobacter aceti S-2 proizvodom u
uvjetima šaržne fermentacije
Naslov: Biosinteza ergot alkaloida s imobiliziranim micelijem
Claviceps paspali
Naslov: Inženjersko približavanje kvantifikacije miješanja u
bioreaktorima
Naslov: Preživaljavanje bakterija mliječne kiseline čuvanih pri
niskim temperaturama
Naslov: Jedan postupak plinsko-kromatografske kvantifikacije
nehlapljivih organskih kiselina i fosforne kiseline u obliku
trimetilsililnih derivata
Naslov: Plinsko-kromatografsko određivanje nehlapljivih organskih
kiselina u vinima derivatizacijom kiselina u metilne estere
Naslov: Matematički model i procjena kinetičkih parametara u
proizvodnji mliječne kiseline s Lactobacillus delbrueckii
Naslov: Djelotvornost mikrobne zajednice kvasaca i bakterija iz
mora Kvarnerskog zaljeva u razgradnji nafte
Naslov: Antibakterijska aktivnost različitih sojeva bakterije
Lactobacillus plantarum
Naslov: Modeliranje miješanja i simulacija utjecaja miješanja na
fermentaciju glutaminske kiseline
Naslov: Primjena modela miješanja u industrijskim šaržnim
bioreaktorima
Naslov: Fluiditet membane Brevibacterium sp. ATCC 13869 pri
proizvodnji glutaminske kiseline
Naslov: Utjecaj glukoze na energetski metabolizam
kvasca-represija glukozom i katabolička inaktivacija
Naslov: Povećanje biomase i fermentacijske aktivnosti pivskog
kvasca u fed-batch postupku
Naslov: Antimikrobna aktivnost Lactobacillus acidophilus
Naslov: Jabučno-mliječna fermentacija vina
Naslov: Priprema starter kultura za kisela tijesta
Naslov: Utjecaj protupjenila na biosintezu ergot alkaloida pri
kultivaciji visoko produktivnog soja Claviceps paspali F-2057
Naslov: Fiziološka diferencijacija sojeva gljive Claviceps
purpurea (Fr.) TUL pri proizvodnji ergot-alkaloida
Naslov: Vrednovanje soka iz prerade lucerne kao supstrata za
uzgoj kvasca
Naslov: Proizvodnja biomase kvasca u soku lucerne
Naslov: Matematički model miješanja u VB-IZ-12 deep jet
bioreaktoru
Naslov: Novosti u primjeni biotehnologije u postupcima prerade
hrane
Naslov: Očuvanje otpadaka šećerne repe pomoću kemijskih i
bioloških aditiva
Naslov: Mjerenje redoks potencijala i provodnosti u kontroli
proizvodnje jogurta
Naslov: Primjenjivost mjerenja redoks potencijala pri procjeni
rasta halotolerantne bakterije
Naslov: Utjecaj sastojaka isplake na kvasac Candida sp. iz mora
koji razgrađuje ugljikovodike
Naslov: Razgradnja smjese ugljikovodika mikrobnim konzorcijem
izoliranim iz Kvarnerskog zaljeva
Naslov: Razgradnja različitih lakih frakcija nafte s mikrobnom
asocijacijom izoliranom iz mora Kvarnerskog zaljeva
Naslov: Utjecaj isplake na rast mješovite mikrobne kulture koja
razgrađuje naftu u marinama
Naslov: Utjecaj isplaka na rast kvasca Candida sp. iz mora koji
razgrađuje ugljikovodike
Naslov: Toksičan utjecaj fenola, tiocijanata, bakra i nikla na
bakteriju Pseudomonas. sp.
Naslov: Utjecaj izvora ugljika na sadržaj lipida i sastav masnih
kiselina u kvascu Candida lipolytica
Naslov: Sfingolipidi kvasca candida lipolytica
Naslov: Stabilnost enzimske aktivnosti kreatin kinaze
Naslov: Nakupljanje selena i germanija u kvascu S. cerevisiae
Naslov: Utjecaj rata na promjene društveno-političkog sustava na
izobrazbu u biotehnologiji
Naslov: Mikolitički enzimi (MLE) koje proizvodi Polyporus
squamosus i očuvanje hrane
Naslov: Doprinos istraživanja bakterijskih starter kultura mesnoj
industriji
Naslov: Antimikrobna aktivnost L. plantarum L4 - starter kulture
za siliranje
Naslov: Fluiditet membrane u bakterije Brevibacterium sp. ATCC
13869
Naslov: Matematički modeli miješanja u deep-jet i cjevnim
rotacijskim bioreaktorima
Naslov: Utjecaj temperature na rast i nastajanje cista u
Azotobacter chroococcum
Naslov: Regulacija biosinteze klortetraciklina s anorganskim
anionima i kationima
Naslov: Usporedba mikrobioloških, spektrofotometrijskih i
kromatografskih metoda u kvantitativnom određivanju antibiotika
Naslov: Optimizacija smanjenja količine RNA u kvascu S.
cerevisiae
Naslov: Ultrastrukturne promjene spora Rhizopus oryzae tijekom
biosinteze biotina
Naslov: Korelacija aktivnosti pivskog kvasca s koncentracijom
reduciranog glutationa (GSH) i adenin-nukleotida