SVIBOR - Radovi u CC - projekt broj: 4-07-022

MINISTARSTVO ZNANOSTI I TEHNOLOGIJE

Strossmayerov trg 4, HR - 10000 ZAGREB
tel.: (01) 459 44 44, faks: (01) 459 44 69
E-mail: ured@znanost.hr

SVIBOR

SVIBOR - Prikupljanje podataka o projektima u RH


Radovi citirani u Current Contents na projektu 4-07-022


Broj radova citiranih u CC: 13
Broj ostalih radova: 100
Ukupno objavljenih radova: 113


Naslov: Correlation of physico-chemical measurements and sensory evaluations of yugoslav high-quality red wines.

Autori:
Palić, Angelina (34665)
Vojnović, Vera (52882)
Vahčić, Nada (125475)
Časopis: Monatsschrift fur Brauwissenschaft
Broj: 2
ISSN: 0723-1520
Volumen: 44
Godina: 1991
Stranice: od 73 do 75
Broj referenci: 15
Jezik: engleski

Naslov: Physico-chemical characteristic of dehydrated baby food

Autori:
Mesić, Zlata (161034)
Galić, Kata (58664)
Gačić, Milica (25823)
Ciković, Nada (6892)
Časopis: Prehrambeno-tehnološka i biotehnološka revija
Broj: 3
ISSN: 0352-9193
Volumen: 29
Godina: 1991
Stranice: od 171 do 175
Broj referenci: 18
Jezik: engleski

Naslov: Quality Diagram in Evaluation of Biscuits Sensory Properties

Autori:
Primorac, Ljiljana
Filajdić, Mirko (58)
Martinušić, V.
Časopis: Prehrambeno-tehnološka i biotehnološka revija
Broj: 4
ISSN: 0352-9193
Volumen: 32
Godina: 1994
Stranice: od 191 do 193
Broj referenci: 4
Jezik: engleski
Sažetak: Cilj je ovog rada bio predložiti pogodan način praćenja i prikazivanja senzorske kakvoće kaksa i srodnih proizvoda koji bi omogućio jednostavnu kontrolu proizvodnje. Analizirana je senzorska kakvoća 10 proizvoda Tvornice keksa i kruha "Sloboda" iz Osijeka, koja pri ocjenjivanju svojih proizvoda primjenjuje sustav bodovanja s različitim brojem poena za pojedina obilježja. Rezultati bodovanja preko faktora značajnosti izraženi su ocjenama od 0 do 5, a zatim je za svako obilježje izračunata prosječna ocjena i granice pouzdanosti. Rezultati su prikazani grafički, polarnim dijagramom, u kojem su obilježja označena koordinatama, a ocjene koncentričnim krugovima. Prosječna ocjena i granice pouzdanosti za svako senzorsko obilježje naneseni su na odgovarajućoj koordinati te su tako dobiveni dijagrami kakvoće odabranih proizvoda. Iz njih se dobiva trenutačni uvid u kakvoću proizvoda, a naneseni na prozirnu foliju mogu se koristiti kao standard s kojim će se uspoređivati rezultati dnevne proizvodnje.
Ključne riječi: Keks,polarni dijagram, senzorska analiza

Naslov: Utjecaj trajanja i temperature skladištenja na udio laktoze u jogurtu-faktorski plan 3

Autori:
Vahčić, Nada (125475)
Hruškar, Mirjana (190205)
Ritz, Milana (41154)
Vojnović, Vera (52882)
Časopis: Mljekarstvo
Broj: 3
ISSN: 0026-704x
Volumen: 44
Godina: 1994
Stranice: od 167 do 178
Broj referenci: 6
Jezik: hrvatski
Sažetak: Udio laktoze u jogurtu se mijenja tijekom skladištenja ovisno o temperaturi u skladištu i trajanju.U ovom radu uzet je faktorski plan 3 (dva faktora-trajanje i temperatura:tri razine)da bi se odredila jednadžba ovisnosti udjela laktoze o trajanju i temperaturi skladištenja.Jednadžba također može poslužiti ya predviđanje utjecaja nekog trajanja skladištenja i temperature u skladištu na promjenu udjela laktoze unutar istraživanog razdoblja ili za pronalaženje razina tih faktora, kod kojih je utjecaj na promjenu udjela laktoze minimalan.Efikasnost dobivene jednadžbe je 99,97 %.
Ključne riječi: udio laktoze, faktorski plan 3 , trajanje skladištenja, temperatura skladište

Naslov: Utjecaj trajanja i temperature skladištenja na udio laktoze u jogurtu primjenom Yates algoritma u interpretaciji plana 3

Autori:
Vahčić, Nada (125475)
Hruškar, Mirjana (190205)
Ritz, Milana (41154)
Časopis: Mljekarstvo
Broj: 1
ISSN: 0026-704x
Volumen: 45
Godina: 1995
Stranice: od 11 do 17
Broj referenci: 3
Jezik: hrvatski
Sažetak: U članku "Utjecaj i trajanje temperature skladištenja na udio laktoze u jogurtu-faktorski plan 3 " izvršena je interpretacija rezultata pomoću Fisherovog algoritma.Primjenjujući iste rezultate izvršenog eksperimenta objavljenog u "Mljekarstvu" 3.1994. u ovom dijelu upotrebljen je Yates algoritam kao još jedan postupak za interpretaciju eksperimentalnih podataka.Korištena su dva faktora:trajanje i temperatura i svaki na tri razine.Zavisna varijabla bila je udio laktoze u uzorcima.
Ključne riječi: udio laktoze, Yates algoritam, faktorski plan 3 , trajanje skladištenja, temperatura skladištenja,

Naslov: Primjena nedestruktivne metode u procjeni kakvoće brašna

Autori:
Stojak, Ljubica (44984)
Gačić, Milica (25823)
Lešić, Ljerka (25812)
Primorac, Ljiljana
Časopis: Prehrambeno-tehnološka i biotehnološka revija
Broj: 4
ISSN: 0352-9193
Volumen: 31
Godina: 1993
Stranice: od 165 do 168
Broj referenci: 14
Jezik: hrvatski
Sažetak: U radu je prikazana primjena bliskoinfracrvene spektrofotometrije u kvantitativnoj analizi pojedinih parametara relevantnih za ocjenu kakvoće brašna. Instrument InfraAnalyzer 450 Technicon je kalibriran s 53 uzorka brašna prethodno analizirana klasičnim metodama za određivanje udjela vode, masti, proteina i pepela te kiselinski stupanj. Rezultati tih analiza pohranjeni su u osobno računalo čiji ih program koristi a podrška je InfraAnalyzeru, koji je on-line spojen sa osobnim računalom. Maseni udjeli tako određenih sastojaka iznosili su : za vodu 11.64-14.70%. masti 1.32-7.90%, proteine 8.48-12.44%, pepeo 0.39-2.26%, a kiselinski stupanj bio je od 1.17 do 7.42.Regresijskom analizom izrađena je baždarna krivulja čija je valjanost potvrđena analizom uzoraka klasičnim kemijskim metodama. Primjenjivost te metode potvrđena je na uzorcima brašna T-500.
Ključne riječi: Bliskoinfracrvena spektroskopija, brašno

Naslov: Molar ratio of Phytic acid and zinc during cereal flakes production

Autori:
Gruner, Matilda (14742)
Horvatić, Marija (16182)
Gačić, Milica (25823)
Banović, Mara (83392)
Časopis: Journal of the Science of Food Agriculture
Broj referenci: 22
Jezik: engleski
Sažetak: Dopisom od 22.09.1995. uređivački odbor časopisa "Journal of the Science of Food and Agriculture" obavijestio nas je da će ovaj rad biti publiciran. Fotokopiju te obavijesti šaljemo u prilogu.

Naslov: Effect of fluidized bed drying on properties of dehydrated apples

Autori:
Vrač, Nevenka (38300)
Gruner, Matilda (14742)
Časopis: Die Nahrung
Broj: 2
ISSN: 0027-769x
Volumen: 38
Godina: 1994
Stranice: od 149 do 157
Broj referenci: 19
Jezik: engleski


MZT Engleski jezik SVIBOR Abecedni popis Složeno po šifri projekta Složeno po ustanovi projekta Pretraga Pomoć
Ministarstvo znanosti
i tehnologije
Engleski
jezik
Svibor
početna stranica
Abecedni
popis
Složeno po
šifri projekta
Složeno po
ustanovi projekta
Pretraživanje Pomoć

Informacije: svibor@znanost.hr