SVIBOR - Projekt broj: 5-02-275

MINISTARSTVO ZNANOSTI I TEHNOLOGIJE

Strossmayerov trg 4, HR - 10000 ZAGREB
tel.: (01) 459 44 44, faks: (01) 459 44 69
E-mail: ured@znanost.hr

SVIBOR

SVIBOR - Prikupljanje podataka o projektima u RH


Šifra projekta: 5-02-275


IDENTIFIKACIJA TURISTIČKIH ATRAKCIJA REPUBLIKE HRVATSKE


Glavni istraživač: KLARIĆ, ZORAN (123080)Suradnici
Tip istraživanja: razvojno
Trajanje od: 01.01.91. do 31.12.93.

Ukupno radova na projektu: 8
Radovi na projektu citirani u Current Contents: 1
Naziv ustanove: Institut za turizam, Zagreb (126)
Odjel/Zavod: Institut za turizam
Adresa: Vrhovec 5
Grad: 10000 - Zagreb, Hrvatska
Komunikacija
teleFaks: 385 (0)41 17-48-60
Telefon: 385 (0)1 17-32-22
E-mail: turizam@maizt.iztzg.hr

Sažetak: Projekt "Identifikacija turističkih atrakcija Republike Hrvatske" ima za cilj formirati novi informacijski sadržaj i oblik podataka vezanih za turističku ponudu, infrastrukturu i atrakcijski sustav na području Republike Hrvatske. Projekt se sastoji u prikupljanju, selekciji i programskoj obradi informacija vezanih uz turističke atrakcije, koje će se kasnije moći segmentirati na različite načine ovisno o potrebama. U tom smislu ovaj projekt predstavlja vrlo važan dio ukupne razvojne strategije turizma Republike Hrvatske.

Ključne riječi: turističko mjesto, turistička atrakcija, turistička infrastruktura, turistička suprastruktura, turistička informacija, Hrvatska

Ciljevi istraživanja: Osnovni cilj projekta je identifikacija i sistematizacija podataka o turističkoj ponudi, infrastrukturi i sustavu atrakcijana području Republike Hrvatske. Teži se prikupiti sve dostupne informacije o turističkim atrakcijama za cjelokupno područje Hrvatske i tako akumulirati znanja o podobnostima za razvoj turizma kako za Hrvatsku u cjelini, tako i za sva uža područja. Adekvatnom metodološkom i tehničkom obradom ovih podataka želi se stvoriti sveobuhvatna turistička informacijska osnova, koja se dalje može koristiti u različite svrhe. Na ovaj način prikupljeni podaci čine osnovu na temelju koje se mogu vršiti sveobuhvatne i detaljne analize stanja turističke ponude te donositi točniji sudovi omogućnostima razvoja turizma u svim dijelovima Hrvatske. Turistička informacijska osnova mogla bi također služiti i za pružanje relevantnih informacija svim zainteresiranima, od organa upravljanja na nacionalnoj razini do lokalne zajednice. Posebnaje uloga ove informacijske osnove u sveukupnom znanstvenom radu Instituta za turizam, jer bi predviđeni podaci predstavljali jednu od osnovnih podloga za rad na drugim znanstvenim projektima.

Ostali podaci o projektu.
MZT Engleski jezik SVIBOR Abecedni popis Složeno po šifri projekta Složeno po ustanovi projekta Pretraga Pomoć
Ministarstvo znanosti
i tehnologije
Engleski
jezik
Svibor
početna stranica
Abecedni
popis
Složeno po
šifri projekta
Složeno po
ustanovi projekta
Pretraživanje Pomoć

Datum zadnje promjene: 17.10.95
Informacije: svibor@znanost.hr