Naslov: Anwendung der NMR-Technik bei der Bestimmung von
Inhaltsstoffen in Wein
Naslov: Heat Transfer in Food Engineering
Naslov: Advances in Food Extrusion Equipment
Naslov: Tehnologija ekstrudiranja u prehrambenoj industriji
Naslov: Određivanje mehaničkih svojstava ekstrudiranih proizvoda
Naslov: Sušenje
Naslov: Trendovi pri postupku sušenja
Naslov: Advances in Membrane Separation Processes
Naslov: Konzerviranje i prerada voća i povrća
Naslov: Stanje i pravci razvoja industrije alkoholnih pića
Naslov: Berry Fruit Juices
Naslov: Structural Analysis of Aggregated Polysaccharides by
High-Performance Size-Exclusion Chromatography - Viscometry
Naslov: Changes in the Physico-chemical Properties of Peach Fruit
Pectin during On-tree Ripening and Storage
Naslov: Study of Color and Aroma Retention of Black-currant Juice
during Concentration by Hyperfiltration
Naslov: Pectin Microgels and Their Subunit Structure
Naslov: Component Analysis of Disaggregation of Pectin During
Hollow Fibre Module Ultrafiltration
Naslov: The Stability of Pectin During Ultrafiltration
Naslov: PVPP zur Verminderung der Braeunungsbereitschaft und
seine tehnische Anwendung im Wein
Naslov: Unloesliche, komplexbildende Polymere als Ersatzprodukte
fuer Kaliumhexacyanoferrat (II)
Naslov: Characterization of Complex Polysaccharides by Size
Exclusion Chromatography with Viscosity Detection
Naslov: Relationships between physical properties of
polysaccharides as determined by high performance size exclusion
chromatography with concentration -viscosity detection
Naslov: Disaggregation of pectin during ultrafiltration
Naslov: The Influence of Different Filtration Processes on the
Filtration Capacity and on the Quality of White Wine
Naslov: Behaviour of some Heavy Metals, Non-Metals and Flavour
Components during the Concentration of Quince Juice by Reverse Osmosis
Naslov: Određivanje nehlapljivih organskih kiselina u
koncentriranim voćnim sokovima tehnikom plinske kromatografije
Naslov: Prilog proučavanju primjene selektivnog adsorbensa za
uklanjanje metala iz vina
Naslov: Ispitivanje utjecaja različitih postupaka ultrafiltracije
na kapacitet filtracije i kvalitetu bijelog vina
Naslov: Einsatz von PVPP zur Verminderung der
Braunungsbereitschaft und seine technische Anwendung im Wein
Naslov: Production of Procyanidin Rich Wines
Naslov: Fractal Properties of Dextran, Pullulan and Pectin
Determined by HPSEC with Viscosity Detection
Naslov: Karakterizacija složenih polisaharida tehnikama gel
kromatografije i mjerenjem viskoznosti
Naslov: Određivanje metala u vinu prema direktivama Europske
zajednice
Naslov: Niskomolekularni flavani u vinu
Naslov: Utjecaj različitih postupaka filtracije na kvalitetu
crvenih vina
Naslov: Nova saznanja o procesu bistrenja vina
Naslov: Sistemi upravjanja kvalitetom u industriji vina
Naslov: Vitamin P (C2) u grožđu
Naslov: Karakterizacija hidrokoloida tretiranih mikrovalovima
Naslov: QM-Elemente der DIN ISO 9000
Naslov: Primjena NMR-tehnike u dokazivanju došećeravanja mošta
Naslov: Promjene antocijana od grožđa do pretoka vina Modra
frankovka i Gamaz bojadiser
Naslov: Određivanje alkohola i kiselina u koncentriranim voćnim
sokovima
Naslov: Bistrenje vina s različitim vrstama
polivinilpolipirolidona
Naslov: Utjecaj cross-flow filtracije na parametre kvalitete vina
Naslov: Stabilizacija rakije primjenom procesa ultrafiltracije
Naslov: Primjena novog selektivnog adsorbensa za uklanjanje
metala iz vina
Naslov: Koncentriranje i identifikacija tvari arome soka jabuke
Naslov: Problem došećeravanja mošta i vina
Naslov: Bleibt ein Wein-filtriert auf drei verschiedenen
CF-Anlagen unter gleichen Bedingungen-auch der gleiche Wein?
Naslov: Ispitivanje utjecaja različitih postupaka ultrafiltracije
na kapacitet filtracije i kvalitetu bijelog vina
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Autor: VOJVODIĆ-BOLANČA VESNA
Datum obrane: 10.04.92
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 112
Sažetak: Cilj istraživanja bio je ispitati utjecaj različitih
postupakavođenja procesa filtracije na kapacitet i kvalitetu bijelog vina.U
tu svrhu proveden je postupak batch, semibatch i
kontinuiraneultrafiltracije te postupak klasižne filtracije. Istračivanja
suprovedena s bijelim kvalitetnim vinom s geografskim porijeklomLaški
rizling 89 u industrijskom razmjeru. Za postupkeultrafiltracije korišten je
pilot modul tvrtke DDS s ugrađenimmembranama od fluorpolimera poznate pod
šifrom FS 40 PP spromjerom pora 100 000 Daltona.
Klasični postupak filtracije proveden je na pločastom vertikalnomfilteru.
Razultati istraživanja pokazuju da se postupci batch, semibatch
ikontinuirane ultrafiltracije mogu uspješno koristiti zabistrenje bijelih
vina i to s obzirom na efikasnostupotrebljenog pilot uređaja i s obzirom na
senzorna svojstva.
Naslov: Ispitivanje primjene zaslađivača u proizvodnji kaše od
marelica
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 29.10.91
Broj stranica: 65
Autor: Rastija Silvija
Rad: Diplomski rad
Naslov: Analiza tehnološkog postupka proizvodnje koncentriranog
voćnog soka višnje-maraske i soka "maraške"
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 19.07.91
Broj stranica: 68
Autor: Kontić Gordan
Rad: Diplomski rad
Naslov: Određivanje nehlapljivih organskih kiselina u
koncentriranim voćnim sokovima tehnikom plinske kromatografije
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 02.07.92
Broj stranica: 70
Autor: Škara dipl. ing. Nikica
Rad: Diplomski rad
Naslov: Značaj 2,3-butandiola za kvalitetu vina i ispitivanje
utjecaja polivinipirolidona na njegovu količinu
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 29.09.92
Broj stranica: 74
Autor: Tomašević Damir
Rad: Diplomski rad
Naslov: Istraživanja primjene selektivnog adsorbensa za
uklanjanje metala iz modelnih otopina i vina
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 03.03.93
Broj stranica: 62
Autor: Segarić dipl.ing. Daniel
Rad: Diplomski rad
Naslov: Koncentriranje i identifikacija tvari arome soka jabuke
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 30.03.93
Broj stranica: 67
Autor: Ranilović Jasmina
Rad: Diplomski rad
Naslov: Mogućnosti ispitivanja regeneracije sintetskih polimera
koji se koriste za spriječavanje posmeđivanja vina
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 01.10.93
Broj stranica: 68
Autor: Zorić Zoran
Rad: Diplomski rad
Naslov: Dinamika uklanjanja bakra, željeza, olova, cinka, mangana
i kadmija iz model otopina realnih sistema
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 26.10.93
Broj stranica: 62
Autor: Mičunović Barbara
Rad: Diplomski rad
Naslov: Određivanje olova, bakra, željeza, cinka, mangana i
kadmija u bijelim i crnim vinima
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 28.10.93
Broj stranica: 62
Autor: Konečny Dubravka
Rad: Diplomski rad
Naslov: Plinsko-kromatografsko određivanje etanola i metanola u
koncentriranim voćnim sokovima
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 25.11.93
Broj stranica: 61
Autor: Radenić Željka
Rad: Diplomski rad
Naslov: Dobivanje medicinskog alkohola iz rafiniranog etanola
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 24.11.94
Broj stranica: 66
Autor: Ashour Suffian
Rad: Diplomski rad
Naslov: Ispitivanje utjecaja došećeravanja mošta na sastav
lakohlapljivih sastojaka vinskog destilata
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 23.12.94
Broj stranica: 92
Autor: Bučar Boris
Rad: Diplomski rad
Naslov: Dokazivanje autentičnosti šljivovice tehnikom plinske
kromatografije
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 05.05.95
Broj stranica: 95
Autor: Budić Gordan
Rad: Diplomski rad
Naslov: Ispitivanje utjecaja različitih postupaka ultrafiltracije
na kapacitet filtracije i kvalitetu bijelog vina
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 10.04.92
Broj stranica: 120
Autor: Vojvodić mr Vesna
Rad: Magisterij
Naslov: Bistrenje vina primjenom polivinilimidazola kao zamjena
za plavo bistrenje
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 28.12.94
Broj stranica: 154
Autor: Rosati Ivanka
Rad: Diplomski rad
Naslov: Preučevanje vpliva različnih encimov in različnih
postopkov cross-flow-filtracije na kvaliteto rdečih vin
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 24.11.93
Broj stranica: 246
Autor: Nemanič mr. dipl. ing. agr. Julij
Rad: Doktorat
Naslov: Prispevek k določevanju porekla sladkorja v vinih
Republike Slovenije s pomočjo nuklearne magnetne resonance (NMR)
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 25.07.95
Broj stranica: 220
Autor: Kocjančič mr., dipl.ing. Mitja
Rad: Doktorat
Naslov: Utjecaj vrste pektina i vrste kiseline na karakteristike
pektinskog gela
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 07.07.95
Broj stranica: 73
Autor: Milićević Zrinka
Rad: Diplomski rad
Naslov: Utjecaj sorte, stupnja zrelosti grožđa i vinifikacije na
sadržaj nekih polifenola udomaćenih sorti vinove loze dalmatinske regije
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: KONJA GORDANA
Datum obrane: 16.07.94
Broj stranica: 223
Autor: Katalinić mr.sci, dipl.ing. Višnja
Rad: Doktorat
Naslov: Određivanje osnovnih filtracijskih parametara
Naslov: Utjecaj koncentracije suspenzije i radnog tlaka na
filtraciju suspenzije kvasca
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: TRIPALO BRANKO
Datum obrane: 01.02.95
Broj stranica: 66
Autor: Pavčec Vanda
Rad: Diplomski rad
Naslov: Ispitivanje utjecaja koncentracije suspenzije kvasca na
otpor filtracijskog sredstva i specifični otpor kolača
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: TRIPALO BRANKO
Datum obrane: 31.05.95
Broj stranica: 81
Autor: Kedmenec Edita
Rad: Diplomski rad
Naslov: Određivanje specifičnog otpora i vremena pranja kolača
pri filtraciji suspenzije NaCl
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: TRIPALO BRANKO
Datum obrane: 27.05.93
Broj stranica: 61
Autor: Grubeša Ivica
Rad: Diplomski rad
Naslov: Određivanje koeficijenta istjecanja 25%-tne otopine
saharoze
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: TRIPALO BRANKO
Datum obrane: 23.12.93
Broj stranica: 58
Autor: Ivanov Melita
Rad: Diplomski rad
Naslov: Ujecaj različitih tlakova i različitih pomoćnih
filtracijskih sredstava za filtraciju suspenzije kvasca različite
koncentracije
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: TRIPALO BRANKO
Datum obrane: 28.04.94
Broj stranica: 65
Autor: Bartulović Marija
Rad: Diplomski rad
Naslov: Filtracija suspenzije kvasca sa predslojem
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki Zagreb
Mentor: TRIPALO BRANKO
Datum obrane: 30.06.94
Broj stranica: 119
Autor: Milić Darko
Rad: Diplomski rad
Naslov: Ersatz der Blauschoenung durch Anwendung neuer
Adsorbentien im Wein und Schnaps
Naslov: Moeglichkeiten der Anwendung der Cross-Flow Filtration
fuer stark alkoholische Getraenke
Naslov: Aufarbeitung von Abwasser in der Melasseverarbeitung
Naslov: Anwendung verschiedener Prozessverfahren bei der
Filtration von Wein
Naslov: Veredelung von Alcohol
Naslov: Veredelung von Kirschschnaps mit salzen zur Entfernung
und Entstehung von Ethylcarbamat
Naslov: Veredelung von Kirschschnaps mit Salzen zur Entfernung
und Entstehung von Ethylcarbamat
Naslov: Anwendung neuer, selektiv wirkender, Adsorbentien zur
Reduzierung von Kupfer und Eisen in Weinen
Naslov: Quality Assurance Systems and Food Industry Certification
Ustanova: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti
Godina: 1994
Ministarstvo znanosti i tehnologije |
Engleski jezik |
Svibor početna stranica |
Abecedni popis |
Složeno po šifri projekta |
Složeno po ustanovi projekta |
Pretraživanje | Pomoć |